ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΙΝΤΕΖΗ: «Τιμή που είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού, μακάρι να συνδυαστεί με τίτλους»

Όταν στις 15 Ιουλίου η ΚΑΕ Ολυμπιακός πιστοποιούσε με την ανακοίνωση, μία ακόμα, ανανέωση της συνεργασίας της με τον Γιώργο Πρίντεζη, ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο είχε ήδη αρχίσει να ανοίγεται.
Ο 36χρονος φόργουορντ, γινόταν αυτόματα αρχηγός της ομάδας για πρώτη φορά και αυτός που θα ηγηθεί στην αλλαγή σελίδας της μετά-Σπανούλη εποχής. Έγινε ο… καπετάνιος, όπως αποκαλούσε τον αγαπημένο του πατέρα που τον καμαρώνει από εκεί ψηλά, και η φανέλα με το νούμερο «15», που έχει συνδεθεί άρρηκτα, είκοσι και πλέον χρόνια με τον κόσμο των «ερυθρόλευκων», θα κουμαντάρει το καράβι. Με την ευχή οι… θάλασσες να είναι γαλήνιες και ο προορισμός γεμάτος χαρές και κυρίως εκεί να κατοικοεδρεύει η επιστροφή στις επιτυχίες.

Ο Γιώργος Πρίντεζης, με ελάχιστους κόκκους άμμου στην κλεψύδρα της έναρξης της νέας σεζόν, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Νίκο Ζέρβα για τους λόγους που αισιοδοξεί για το… ταξίδι και τι φοβάται, τον ρόλο του αρχηγού, την ζωή χωρίς τον Σπανούλη, τα «κλειδιά» για να πετύχει η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, τα νέα αγωνιστικά της χαρακτηριστικά, την επιστροφή στις εγχώριες διοργανώσεις, το μεγαλύτερο -εκτός των όσων συνέβησαν με τον Ολυμπιακό- λάθος που έκανε η απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ και πολλά άλλα.
Λίγο μετά το τέλος της 18ης καλοκαιρινής προετοιμασίας του στον Ολυμπιακό, ο 36χρονος φόργουορντ, μίλησε αρχικά για το τι τον κάνει αισιόδοξο και τι φοβάται ενόψει της νέας σεζόν: «Έχουμε ξεκινήσει από μία πολύ καλύτερη βάση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε έναν πολύ καλό κορμό ελλήνων και ξένων παικτών. Από την πρώτη μέρα φάνηκε πως δεν αρχίζουμε από το… μηδέν. Υπάρχει ομοιογένεια, έχουμε τον ίδιο προπονητή και οι περισσότεροι παίζαμε μαζί και πέρυσι. Αυτό όταν δεν έχεις μεγάλο μπάτζετ είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχουν αυτοματισμοί. Σε ότι αφορά το τι με φοβίζει, μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά είναι οι τραυματισμοί. Έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια πως για να πετύχεις χρειάζεται και τύχη και ένας συνδυασμός πραγμάτων. Επίσης εύχομαι να μείνουν ανοικτά τα γήπεδα για να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Πέρυσι μας στοίχισε πολύ η απουσία του. Ήμασταν πολύ καλοί εκτός έδρας και εντός δεν είχαμε την απαιτούμενη συγκέντρωση».
Έχοντας περάσει μία μπασκετική… ζωή με τα «ερυθρόλευκα», είναι για πρώτη φορά αρχηγός της αγαπημένης του ομάδας. Πόσο διαφορετικό είναι το συναίσθημα, ακόμα και για έναν παίκτη του διαμετρήματός του, να βγαίνει πλέον πρώτος από την φυσούνα; «Καταρχήν θα σου πω πως πάλι τελευταίος θα βγαίνω γιατί κάποια πράγματα δεν… αλλάζουν (σ.σ. γέλια). Σίγουρα είναι πολύ μεγάλη τιμή να είναι αρχηγός του Ολυμπιακού. Χαίρομαι και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να την πρεσβεύσω όσο πιο καλά γίνεται. Μακάρι να συνοδευτεί και με μία επιτυχία. Από εκεί και πέρα οι ευθύνες παραμένουν οι ίδιες. Αυτό που ήταν να πω το έλεγα και ως… υπαρχηγός. Η σχέση μου με τα παιδιά ήταν παρόμοια και η ευθύνη μου ίδια».

Για τους περισσότερους, το ότι στην μετά-Σπανούλη εποχή υπάρχει ο ίδιος για να λειτουργήσει ως «ασπίδα» εντός και εκτός παρκέ είναι ευλογιά. «Εντάξει ο κόσμος έχει ταυτιστεί με μένα και τον Βασίλη, διότι αυτά που έχει πετύχει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια πρεσβεύουν πολύ τον κόσμο που βλέπει πως πάντα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και κάναμε το αδύνατο-δυνατό χωρίς μεγάλο μπάτζετ. Κοιτάζαμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους και ο κόσμος «δέθηκε» πολύ μαζί μας. Τον ευγνωμονούμε και είμαστε ευλογημένοι για αυτό. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά η ομάδα και τώρα και στο μέλλον να ζήσει τέτοιες στιγμές».
Όσο για το αν νιώθει πως «έσπασε» ένα από τα κορυφαία δίδυμα που υπήρξαν ποτέ στα ελληνικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, επεσήμανε: «Το έχω συνειδητοποιήσει. Τα χρόνια όμως περνάνε και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Πρέπει να είσαι χαρούμενος για ότι έχεις καταφέρει. Από 15 χρονών που είμαι στον Ολυμπιακό, με το μυαλό που είχα τότε, πάντα έλεγα πως όταν θα πάω 35-36 και θα σταματήσω το μπάσκετ, να ξέρω πως έχω δώσει τον καλύτερό μου εαυτό. Θεωρώ ότι αυτό το έχω κάνει και από προπονητικής και από αγωνιστικής πλευράς. Ακόμα και όταν δεν είμαι καλός, πάντα έχω δώσει το 100%. Είναι κάτι που με κάνει να είμαι πολύ καλά με την συνείδησή μου».

Γυρνώντας την σελίδα στην νέα σεζόν, η κουβέντα πήγε στην επιστροφή στις εγχώριες διοργανώσεις και το έξτρα κίνητρο που δημιουργεί στην ομάδα: «Όταν ξέρεις πως θα διεκδικήσεις δύο ακόμα τίτλους, αυτόματα υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο. Παίζεις περισσότερα παιχνίδια. Πέρυσι είχαμε δύο συνεχόμενα χαμένα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, συνέπεσαν και με την διακοπή και ήμασταν ένα μήνα με πολύ κακό κλίμα. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη, θέλει πάρα πολύ προσπάθεια και αφοσίωση. Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει το ίδια βεληνεκές, αλλά δεν παύουν να είναι παιχνίδια που σου δίνουν ρυθμό, σε κάνουν να γίνεσαι πιο γρήγορα ομάδα και επειδή ο μέσος όρος ηλικίας μας είναι πιο μικρός φέτος, τα παιδιά του έχουν ανάγκη αυτό, για να μένουμε σε εγρήγορση».
Μιλώντας για τον σκοπό της ηθελημένης απουσίας του Ολυμπιακού από τις εγχώριες διοργανώσεις τα δύο τελευταία χρόνια και το αν νιώθει πως κάτι άλλαξε χάρη σε αυτό: «Νομίζω πως όλος ο κόσμος καταλάβαινε πως κάτι δεν δούλευε καλά. Ξέχωρα από το θέμα της διαιτησίας. Που ακόμα και αν μιλήσω εγώ και πω κάτι, επειδή είμαι συνδεδεμένος με τον Ολυμπιακό θα είναι σαν να δικαιολογώ κάποια πράγματα. Οπότε ας μην μιλήσω γι’ αυτό. Θα πω όμως κάτι άλλο. Στην δική μου εποχή και στην δική μου… φουρνιά, θυμάμαι ότι πήγαινα στο γήπεδο για να θαυμάσω την γενιά του ’90. Περίμενα δύο και τρεις ώρες στα ανοικτά γήπεδα για να βρω μια μπασκέτα να παίξω. Αυτό το πράγμα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει. Τα παιδιά, έχουν κάνει μία στροφή εκτός μπάσκετ. Είναι η εποχή; Τα κινητά; Δεν ξέρω τι, όμως νομίζω πως το μεγάλο στοίχημα της νέας διοίκησης και παράλληλα το μεγάλο λάθος της προηγούμενης, ήταν το ότι δεν έδωσε παραπάνω βάση στις Ακαδημίες. Για να ξαναγεμίσουν τα γήπεδα, να γίνουν περισσότερα τουρνουά και να βρεθούν περισσότερα νέα ταλέντα».

Επιστρέφοντας στην Ευρωλίγκα που αρχίζει την Παρασκευή, ποια είναι τα τρία βασικά στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πετύχει τον στόχο του; «Ομαδικότητα-χημεία, υγεία και ρόλους. Έχει φτιαχτεί μία ομάδα που ο ένας παίκτης συμπληρώνει τον άλλον. Δεν υπάρχει κανένας ίδιος. Αυτό είναι μεγάλο credit του κόουτς, διότι από την θέση «1» μέχρι την θέση «5» όλοι είναι διαφορετικοί και μπορούν να δώσουν κάτι ξεχωριστό σε άμυνα και επίθεση. Ήδη κάποιοι αυτοματισμοί αρχίζουν και βγαίνουν. Το μυστικό στην Ευρωλίγκα είναι πως όσο περνάει ο καιρός πρέπει να βελτιώνεσαι. Ακόμα και αν χάσεις ένα παιχνίδι, στο επόμενο πρέπει να βγάλεις αντίδραση και χαρακτήρα. Να παίξεις καλύτερα».
Ο Γιώργος Πρίντεζης έχει αναφέρει πολλές φορές πως όταν νιώσει πως δεν μπορεί να προσφέρει άλλο, θα αποχωρήσει. Θα παίξει όμως ρόλο η κατάληξη της φετινής σεζόν από πλευράς κατάκτησης στόχων στην απόφαση του; «Είναι μία απόφαση που την ξέρω μόνο εγώ και δεν θέλω να την κοινοποιήσω. Είμαι πολύ συνειδητοποιημένος, απλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό». Όσο για την διαφαινόμενη πρόσληψη του Δημήτρη Ιτούδη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας και το αν θα θέσει εαυτό στην διάθεσή του ενόψει Ευρωμπάσκετ 2022, αποκρίθηκε: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής ο οποίος δουλεύει πάρα πολύ. Δεν τον είχα ποτέ, όμως έχω ακούσει ιστορίες κυρίως από τον Βασίλη, αλλά και από τον Μιλουτίνοφ τώρα. Του αρέσει πολύ να προσαρμόζεται στο ταλέντο των παικτών του, δίνει ελευθερία και νομίζω ότι είναι μία σωστή επιλογή. Από εκεί και έπειτα δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω αν κληθώ».

Τα τελευταία χρόνια, την ζωή του ίδιου και της συζύγου του Στέλλας, έχει ομορφύνει η κορούλα τους. Με ποιες φράσεις θα ξετύλιγε το κουβάρι της καριέρα του, όταν θα μεγαλώσει και θα κληθεί να της την διηγηθεί: «Γενικότερα είμαι ένας άνθρωπος παραδοσιακός. Τις συνήθειές μου, τους ανθρώπους που έχω δίπλα μου και μερικά πράγματα που έχω από μικρός δεν τα αλλάζω εύκολα. Έχω τους ίδιους φίλους από 5-6 χρονών, έκανε πραγματικότητα να παίξω και να μείνω στην ομάδα που αγαπάω ανεξαρτήτως προτάσεων που είχα. Αυτό που προσπαθώ να περάσω στην κόρη μου, είναι να διατηρείς τις παραδόσεις αυτών που αγαπάς. Στις συνήθειες σου, στις φιλές σου, στις αξίες σου, στην οικογένειά σου. Να είσαι σταθερός και να δίνεις την καρδιά σου σε ότι σε κάνει χαρούμενο».

Ακολουθήστε το Balla στο Facebook, στο Instagram και στο TikTok

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

Η μαγική βραδιά του Τζόρνταν και η επική δήλωση του Κινγκ! (ΒΙΝΤΕΟ)

28 Μαρτίου 1990: Ο Μάικλ Τζόρνταν σημειώνει ρεκόρ καριέρας στο NBA, σκοράροντας...

Γιόρτασε μέχρι τα ξημερώματα την αποφυλάκισή του!

Ο Ντάνι Άλβες... γλέντησε δεόντως την αποφυλάκισή του. Μετά από...

48ΩΡΟ-ΑΠΟΕΛ

Την Παρασκευή οι άκρως σημαντικές ανακοινώσεις για το ιδιόκτητο...

Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Διασφαλισμένες οι χρηματοδοτήσεις-Να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις το έργο»

Απαντήσεις στην τοποθέτηση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, έδωσε ο...

«Τελικοί τα τρία τελευταία παιχνίδια»!

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο μίλησε για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού...

Ο Ρούντιγκερ απάντησε για την σύνδεσή του με τον ISIS!

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο Αντόνιο Ρούντιγκερ λόγω μιας φωτογραφίας...

Βρήκαμε τη λύση, διώξαμε τον κόσμο…

Ο τελικός κυπέλλου στο μπάσκετ ήταν ομολογουμένως ένα εξαιρετικό...

Σήμερα η κρίσιμη μέρα για Μάνταλο στην ΑΕΚ – Πολλά τα διλήμματα Αλμέιδα ενόψει Ολυμπιακού

Kρίσιμη ημέρα με συμπεράσματα και επιστροφές στην ΑΕΚ η οποία προετοιμάζεται...

Πιθανή η έκπληξη με… Τσάβι!

Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει την αναζήτηση για τον προπονητή της...

Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Τουλάχιστον 143 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική επίθεση της...

Κούρης Ερήμης και Σπάρτακος Κιτίου στον τελικό Κυπέλλου Coca – Cola Μικρών Κατηγοριών

Στιγμιότυπο από την εκτός έδρας νίκη του Κούρη Ερήμης. Κούρης...

Ολυμπιακός: Μέσα ο Ζέλσον Μαρτίνς για ΑΕΚ

Διαθέσιμος για το ντέρμπι της Κυριακής (31/3) θα είναι...

Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας!

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης έξω από το...

ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Αν προχωρήσουν (όπως φαίνεται) ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια για να...

Θέλει να γυρίσει στην Ιταλία ο Τζανιόλο

Ο Νικολό Τζανιόλο, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός από τη...

Ο Ντε Χέα περιμένει τη Ρεάλ!

O Νταβίντ Ντε Χέα περίμενε κλήση από τη Ρεάλ Μαδρίτης...

«Αν πετύχουν οι προσπάθειες η ΑΕΛ θα ανέβει πολλά σκαλοπάτια…»

Στον Super Sport FM 104.0 μίλησε ο πρόεδρος της...

Παναθηναϊκός: Οι τελευταίες επιστροφές και τα πλάνα ενδεκάδας ενόψει ΠΑΟΚ

Πλήρης και έτοιμος να επιστρέψει στην καθημερινότητα του είναι...

Ευρωλίγκα: Κρίσιμες αναμετρήσεις, τρεις «στροφές» πριν το φινάλε της regular season!

Δράσης συνέχεια οδεύοντας προς την «τελική ευθεία» της regular...

ΤΟΝΓΚΙΑ: «Το όραμα δεν ήταν ποτέ τόσο ξεκάθαρο…»

Ανάρτηση από τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Φράνκο Τόνγκια με...

ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ…

Έχασε το κύπελλο η ΑΕΚ, όμως οι φίλες της...

Εν αναμονή για τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

Συνέρχεται σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρία, προκειμένου...

«Σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος στους 27 βαθμούς – Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Ασθενής ψηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…

Ο Μιχάλης Κακιούζης με τα παιδιά και τη σύζυγο...

ΦΟΥΤΣΑΛ: ΑΕΚ-ΑΕΛ με…φόντο το κύπελλο!

Με τον τελικό του Κυπέλλου ολοκληρώνεται απόψε η ποδοσφαιρική...

«Μάχη» Ρεάλ-Μπαρτσελόνα για το 16χρονο αστέρι της Ρίβερ Πλέιτ!

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζονται για... μάχη ώστε να...

Συγκλονιστικός Γιακουμάκης για τις επιθέσεις!

Ο διεθνής επιθετικός έδωσε την δική του απάντηση στις...

Εκτέλεσε τους Νάγκετς ο… ιστορικός Ντουράντ – Επέστρεψε «τριπλός» ο Λεμπρόν!

Μυθικός Ντουράντ εκτέλεσε τους Νικς και έγραψε ιστορία! Ο...

Παρτίζαν-Ολυμπιακός: «Τελικός» και για τους δύο!

Σε ένα παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα του… τελικού...

Τον… δένει η Άρσεναλ για να προλάβει Σίτι και Τσέλσι!

Η Άρσεναλ προσέφερε στον ταλαντούχο Ιθαν Νουανέρι το πρώτο...

Τότε μπαίνει η Μπαρτσελόνα στο νέο «Καμπ Νου»!

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε σε εκδήλωση στο Λονδίνο το πλάνο...

Το σενάριο που φέρνει… πρώτη τη Λίβερπουλ!

Ποιος θα είναι πρώτος στην Premier League, στο φινάλε...

TV Agenda: Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 02:30 Nicolas JARRY - Daniil MEDVEDEV (QF 2)...

Συναντήθηκε με τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε νωρίς από το Miami Open...

Πάσπαλι: «Ο κόσμος περιμένει τα πάντα από τον Ζέλικο, πιστεύουν πως θα μπει να παίξει εκείνος»

Ο Ζάρκο Πάσπαλι αναφέρθηκε στο προσεχές Παρτιζάν - Ολυμπιακός...

Κουρμπέλης για τον αποκλεισμό της Εθνικής: «Πονέσαμε πολύ…»

Το μήνυμα του Κουρμπέλη μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής...

Ζωντανή στο όνειρο της εξάδας η Μακάμπι!

Την έκτη σερί νίκη της στη EuroLeage πανηγύρισε το βράδυ της...

Φαβορί για μεγάλη ομάδα ο βοηθός του Κλοπ!

Ο Άγιαξ θέλει τον Πεπ Λάιντερς για να αντικαταστήσει...

«Αν το έκαναν αυτό στην κόρη μου…»: Ξέσπασε κατά των Άλβες-Ρομπίνιο ο Φελίπε Μέλο!

Οι Ντάνι Άλβες και Ρομπίνιο καταδικάστηκαν πρόσφατα για βιασμό και ο Φελίπε Μέλο σε δηλώσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΧΡΗΜΑ-ΑΠΟΕΛ

Ο Μπέλετς, ο Ντβάλι και ο Κβιλιτάια πάνε στην...

Αυτό είναι το συμβόλαιο του Ντβάλι με το ΑΠΟΕΛ…

Είναι δεδομένο, ότι η αξία του Λάσα Ντβάλι θα...

ΠΟΥΡΣΑΪΤΙΔΗΣ: «Διαφωνώ με τον Τιμούρ, ιδανική περίπτωση ο Γιοβάνοβιτς…»

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης μίλησε στον Super Sport fm 104.0...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ!

Οι αυξήσεις θα οδηγήσουν σε άνοδο της βενζίνης κοντά...

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ο Κεραυνός! (ΦΩΤΟΣ)

Στη 12η κατάκτηση κυπέλλου της ιστορίας του, έφθασε ο Κεραυνός,...

Το δάνειο, οι επαφές και η… φημολογία

Οι προσπάθειες για δανειοδότηση έχουν πέσει στο κενό και...

ΚΑΤΙ…ΨΗΝΕΤΑΙ!

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ανόρθωση, συμφωνούν και λένε...

Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΕΛ: Τα χρέη, το έργο της διοίκησης, οι εκλογές και η… αποκάλυψη! (ΦΩΤΟΣ)

Πραγματοποιήθξκε στην αίθουσα «Saint George 1930» η Γενική Συνέλευση...

Συνδέουν τον Ρίντιγκερ με την τρομοκρατική οργάνωση ΙSΙS! (ΦΩΤΟ)

Προβλήματα στο ποδοσφαιρικό του Αντόνιο Ρίντιγκερ μέλλον τόσο στη...

INSTAGRAM