Μπορεί να έχουμε δει μόλις… μιάμιση αγωνιστική από το φετινό Champions League, ωστόσο ήδη η απίθανη πορεία της «Σταχτοπούτας« Σέριφ Τιρασπόλ έχει τραβήξει τα βλέμματα.
Η ομάδα των Αθανασιάδη, Κολοβού και Ευαγγέλου σόκαρε όλη την Ευρώπη με το εκκωφαντικό 2-1 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τους Μολδαβούς να έχουν πλέον έξι βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές και να κάνουν όνειρα… για νοκ άουτ.

Η εν λόγω εκτός έδρας επικράτηση θέτει πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για την σπουδαιότερη μέχρι τώρα σε φάση ομίλων Champions League, ωστόσο το sport-fm.gr θυμήθηκε μερικά από τα μεγαλύτερα «διπλά» του παρελθόντος και σας τα παρουσιάζει…

Τσέλσι-Μπεσίκτας 0-2, 2003/04
Κατά τους πρώτους μήνες της εποχής Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι, οι Λονδρέζοι μετείχαν στο Champions League όμως είχαν μάθει με τον σκληρότερο τρόπο ότι ομάδα δεν φτιάχνεις κατευθείαν, μόνο και μόνο επειδή δαπάνησες έναν πακτωλό χρημάτων.
Την 1η Οκτωβρίου του 2003, οι «μπλε» των Τέρι, Μακελελέ, Λάμπαρντ, Βερόν και Κρέσπο είχαν υποστεί εντός έδρας ήττα-σοκ με 2-0 από την Μπεσίκτας, για την οποία είχε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο (24’, 29’) ο… σημερινός της προπονητής, Σεργκέν Γιαλτσίν!
Στο τέλος, οι Άγγλοι είχαν κατακτήσει την κορυφή του ομίλου, ενώ οι Τούρκοι είχαν βγει 3οι.

Μπαρτσελόνα-Ρούμπιν Καζάν 1-2, 2009/10
Έχοντας κατακτήσει το Champions League λίγους μήνες νωρίτερα, η μεγάλη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα φαινόταν πως θα είχε εύκολο βράδυ απέναντι στη ρωσική Ρούμπιν Καζάν, την οποία είχε υποδεχτεί στις 20 Οκτωβρίου του 2009. Αμ δε…
Η παρέα του Τσόρι Ντομίνγκες είχε σοκάρει τους Καταλανούς μέσα στο σπίτι τους, με τον Ριάζαντσεφ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2’. Ο Ιμπραΐμοβιτς είχε ισοφαρίσει στο 48’ και ενώ όλοι περίμεναν ότι το γήπεδο θα κατηφόριζε και θα φτάναμε σε αποτέλεσμα τύπου 4-1, ήρθε ο Καραντενίζ στο 73’ να δώσει στους φιλοξενούμενους μια ιστορική νίκη.
Τελικά, η Μπάρτσα είχε πάρει την πρώτη θέση, ενώ η Ρούμπιν είχε συνεχίσει στο Europa League ως 3η.

Ίντερ-Τράμπζονσπορ 0-1, 2011/12
Η φάση των ομίλων είχε ξεκινήσει με… μπόμπα το 2011. Στις 14 Σεπτεμβρίου, η Ίντερ είχε υποδεχτεί την πρωτάρα Τράμπζονσπορ και, παρότι οι «νερατζούρι» δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που είχε κατακτήσει το τρόπαιο έναν χρόνο και… κάτι πιο πριν, κανείς δεν περίμενε ότι η ομάδα της Τραπεζούντας θα έφευγε με το «διπλό» από το Μιλάνο!
Το τελικό 1-0 για τους Τούρκους είχε διαμορφωθεί χάρη σε ένα γκολ του Τσελούστκα στο 76ο λεπτό, με τους Ιταλούς να κάνουν εκείνη την χρονιά δύο ήττες εντός έδρας (άλλη μία από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας) αλλά να τερματίζουν πρώτοι. Η δε Τράμπζονσπορ, είχε βγει 3η.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κλουζ 0-1, 2012/13
Ναι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ήδη προκριθεί όταν είχε υποδεχτεί την Κλουζ στις 5 Δεκεμβρίου του 2012. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν ήταν και τόσο λογικό να περάσουν οι Ρουμάνοι από το «Ολντ Τράφορντ», απέναντι σε μια ομάδα με βασικούς Ντε Χέα, Γκιγκς και Ρούνεϊ!
Ο Λουίς Αλμπέρτο είχε βρει δίχτυα στο 56’ για το ιστορικό 1-0 των Ρουμάνων, που παρόλα αυτά είχαν μείνει 3οι με δέκα βαθμούς, χάνοντας την ισοβαθμία με τη Γαλατασαράι.

Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-3, 2020/21
Κι όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης την είχε πατήσει και πέρυσι απέναντι σε… Ανατολικοευρωπαϊους. Και μπορεί η Σαχτάρ Ντόνετσκ να είναι μεγαλύτερο μέγεθος από τη Σέριφ Τιρασπόλ, όμως το ότι προηγείτο με 3-0 στη Μαδρίτη πριν το ημίχρονο, ήταν κομματάκι σοκαριστικό!
Επρόκειτο για την πρεμιέρα, στις 21 Οκτωβρίου, με τα γκολ των Τετέ (29’), Σόλομον (42’) και το αυτογκόλ του Βαράν (33’) να φέρνουν σε δύσκολη θέση τη «βασίλισσα», που είχε μειώσει με Μόντριτς (54’) και Βινίσιους (59’) αλλά μέχρι εκεί. Στο τέλος, τι έκπληξη, στην κορυφή η Ρεάλ, 3οι οι Ουκρανοί.