Έναν πολύτιμο βαθμό κατόρθωσε να αποσπάσει η Μπράιτον στο «Σέλχαρστ Παρκ» στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, με τον Μοπέ να βρίσκει δίχτυα, και να μην… επιτρέπει στην γηπεδούχο Κρίσταλ Πάλας να υποχρεώσει την ομάδα του, στην δεύτερη φετινή ήττα της στην Premier League!

Οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι, ο Γκρέιχαμ Πότερ δήλωσε ενθουσιασμένος, αλλά επί της ουσίας άπαντες στο «στρατόπεδο» της Μπράιτον γνωρίζουν πως… έχασαν μία σπουδαία ευκαιρία, ώστε να βρεθούν στην κορυφή της Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Το εν λόγω γεγονός μάλιστα γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό, αν αναλογιστεί κανείς πως η Μπράιτον είναι η μοναδική ομάδα από τις 20 της φετινής Premier League που δεν έχει βρεθεί ποτέ, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Κάθε ένας από τους υπόλοιπους 19 συλλόγους το έχει καταφέρει, έστω και για μία φορά στην ιστορία του, ανεξαρτήτου χρονολογίας ή διάρκειας, εν αντιθέσει με την Μπράιτον που δεν αποδείχθηκε συνεπής σε μία ιστορική πρόκληση για την ίδια!

Παρά ταύτα, για να είμαστε δίκαιοι, οι «γλάροι» με την ισοπαλία τους απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας διατήρησαν το εξαιρετικό μομέντουμ που τους διακρίνει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, και η… υπέρβαση συνεχίζεται!