Άλλο ένα βράδυ Δευτέρας με τον αναλυτή διαιτησίας κ. Χρίστο Σκαπούλλη στην εκπομπή του ΡΙΚ, «ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ» να τοποθετείται επί των αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής.

Οι πιο βασικές του τοποθετήσεις για τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος CYTA 2021-22.

Για το ποιος ευνοήθηκε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και θα συμφωνούν όλοι ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι στις δηλώσεις μας. Έφτασε ο καιρός πλέον να αντιληφθούν οι πρόεδροι ότι η δουλειά τους είναι να κατεβάζουν την ομάδα του στο γήπεδο όσο πιο δυνατή γίνεται. Η διαιτησία είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να βγαίνει μπροστά με κάθε σεβασμό».

Η φάση στο 9′: «Εδώ ο διαιτητής σφύριξε ένα φάουλ. Ο παίκτης παίρνει την μπάλα την στήνει κάτω εφαρμόζοντας τον κανονισμό και ο διαιτητής σφύριξε να επιστρέψει η μπάλα πίσω. Λάθος διαχείριση. Ο παίκτης σωστά έβαλε την μπάλα κάτω πρέπει να αφήνεται το παιχνίδι να παίζεται γρήγορα».

Η φάση στο 39′ με την αποβολή του Κεραυνού: «Όλη η Κύπρος διερωτώταν λανθασμένα αν σωστά ή όχι αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας. Η απόφαση πήρε δύο και πλέον λεπτά. Η ουσία είναι ότι είναι στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Ο κανονισμός λέει πως όταν εγκαταλείψει την εστία του ο τερματοφύλακας για να αμυνθεί, σημαίνει ότι ο επιτιθέμενος μπορεί να βάλει γκολ από ΄όποια θέσει βρίσκεται. Εκεί οι διαιτητές έκριναν ότι ήταν στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Σωστή η απόφαση των διαιτητών. Δεν παίζει ρόλο αν ήταν πλάγια. Ο κανονισμός μιλά για δυνατότητα επίτευξης τέρματος, όχι για τοποθεσία».

Η φάση με την κάρτα το 48′: «Να προσέξουν οι παίκτες. Να μην βάζουν τις τάπες στα πόδια του αντιπάλου. Και κόκκινη να δινόταν ο διαιτητής θα ήταν δικαιολογημένος».

Η διπλή φάση στο 69′: «Είπαμε ότι θα στηρίζουμε τους διαιτητές, αλλά πρέπει να προσέχουν. Ο πειθαρχικός τομέας ρυθμίζει το αποτέλεσμα του αγώνα».

Το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΛ στο 80′: «Ο διαιτητής ήταν μακριά. Όταν σκάει η μπάλα και ο διαιτητής βρίσκεται μακριά, έχουν εντολή να σφυρίξουν και να ζητήσουν την άποψη του VAR. Για την ουσία της φάσης, ναι η επαφή έγινε στο ένα πόδι εκτός περιοχής, αν χτυπούσε αυτό που ήταν μέσα θα ήταν πέναλτι».

Η φάση της αλλαγής της ΑΕΛ στο 56′: «Έγινε λάθος συνεννόηση με το διαιτητή. Αντί διπλή αλλαγή έγινε μονή και στη συνέχεια βρέθηκε η ΑΕΛ να παίζει με παίκτη για λίγο διάστημα παράνομα. Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι διαιτητές με αυτά».