Δεν είναι…είδηση, δεν είναι ούτε και δύσκολο για κάποιον αντικειμενικό αναλυτή, να βγάλει άποψη (βλέπε σωστή) για το πρώτο δείγμα γραφής της ομάδας του Μπεργκ όπως το έδειξε στους τρεις αγώνες για το πρωτάθλημα.
Υπολείπεται βασικών στοιχείων για να γίνει η ομάδα που δύσκολα μπορούσε να την αντιμετωπίσεις με επιτυχία.
Εκεί δηλαδή που οι «πράσινοι»…έπνιγαν τον κάθε αντίπαλο με την κατοχή που είχαν στον αγώνα, έχουν φτάσει στο σημείο να τους κερδίσει την κατοχή και η ΑΕΚ και η Δόξα και η Πάφος FC.
Ενώ, έχουν χάσει επίσης την επιθετική τους κυριαρχία που μεταφράζεται, ακόμα και σε λιγότερες τελικές και από τους τρεις πρώτους αντίπαλους στο πρωτάθλημα.


Αλλάζει και πως, το μέτριο μέχρι και ανησυχητικό πρώτο δείγμα γραφής της Ομόνοιας; Η επιστροφή ποδοσφαιριστών οι οποίοι για λόγους τραυματισμού, έμειναν εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνει στήριγμα για να ανακάμψει η ομάδα.
Ο Μιξ Ντίσκερουντ, πρώτος και καλύτερος. Ο Αμερικάνος, πρόλαβε και έδειξε σπουδαία προσόντα και είναι αλήθεια ότι η απουσία του δεν αναπληρώθηκε ποτέ.
Ο Γιάννης Κούσουλος, το ίδιο. Αυτή η απουσία…πλήγωσε ιδιαίτερα το πλάνο του Μπεργκ. Όσο και αν ο Μπασιρού, θεωρήθηκε ποιοτική μεταγραφή, στο γήπεδο δεν τον είδαμε να είναι καλύτερος από τον καλό Κούσουλο.
Ο Έρικ Μποτεάκ, επίσης έλειψε. Μιλάμε πάντα, για τον καλό Γάλλο ακραίο επιθετικό που όταν είναι στη μέρα του, μπορεί να κερδίσει μόνος του ένα ματς.
Οι πληροφορίες-ενδείξεις, θέλουν τον Μποτεάκ, να είναι ακόμα και στο επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό, στη διάθεση του προπονητή, χωρίς να αποκλείεται να πάρει χρόνο και με την Καραμπάχ την Πέμπτη το βράδυ στο ΓΣΠ.
Στο δρόμο της επιστροφής και ο Ντίσκερουντ. Ίσως και αυτός να είναι έτοιμος μετά από τον τραυματισμό του στις 26 Αυγούστου με την Αντβέρπ στο Βέλγιο. Η Ομόνοια είχε ανακοινώσει ότι θα λείψει ένα περίπου μήνα και ο χρόνος εξαντλήθηκε με την εκτίμηση να τον επιβεβαιώνει.


Αν καταφέρει και ο Γιάννης Κούσουλος να επιβεβαιώσει την πρόβλεψη και επιστρέψει μετά τη διακοπή (λόγω Εθνικών) ακόμα καλύτερα για τον Μπεργκ και την ομάδα.
ΚΑΡΑΜΠΑΧ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διπλή υποχρέωση εν όψει για τους «πράσινους». Την Πέμπτη στις 22:00 με την Καραμπάχ στο ΓΣΠ σε αγώνα-κριτήριο για την πρόκριση στον όμιλο και την Κυριακή στις 19:00 σαν φιλοξενούμενη στο ΓΣΠ με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.
Ο Μπεργκ, θα κληθεί να λάβει την απόφαση για το πως θα παρατάξει την ομάδα, ώστε να βρει τις δυνάμεις, αν είναι δυνατόν να έχει δύο νίκες σαν απολογισμό.