75 χρονών συμπληρώνει σήμερα (27/09/2021) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
Ο πρόεδρος έχει τα γενέθλιά του και για όσους δεν γνωρίζουν είναι και φίλαθλος του ποδοσφαίρου.
Μετοχές σε δύο, συμπάθεια σε τρεις
Ρίχνει φως η σύσκεψη στο προεδρικό - Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα της Κύπρου
Με καταγωγή από το Πέρα Πέδι της Λεμεσού, είναι υποστηρικτής του Απόλλωνα. Διαθέτει μετοχές σύμφωνα με δηλώσεις του, αλλά και με βάση και το πόθεν έσχες του που δημοσίευσε κατά καιρούς στην εταιρεία των «κυανόλευκων» της Λεμεσού.
Μετοχές διαθέτει και στην εταιρεία του ΑΠΟΕΛ. Έχει παρακολουθήσει πάμπολες φορές αγώνες και των δύο ομάδων σε Κύπρο και εξωτερικό, ενώ κάποια εγγόνια του και ο γαμπρός του είναι υποστηρικτές της Ανόρθωσης για την οποία τρέφει επίσης ιδιαίτερη συμπάθεια, με την μεγάλη αγάπη να είναι η Εθνική Κύπρου.
Κυβέρνηση με… πληθώρα φιλάθλων
Κύπρος, Κυβέρνηση, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος : Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη
Πάντως στη σύνθεση της κυβέρνησής του από το 2013 μέχρι σήμερα, πέραν από πρώην παράγοντες που ως επί τω πλείστον πολιτεύθηκαν στον ΔΗ.ΣΥ  (το κόμμα του προέδρου) , συμπεριλήφθηκαν και ανθρώποι που θήτευσαν ή υποστήριξαν τους Απόλλωνα (Κυριάκος Κενεβέζος, Βασίλης Δημητριάδης), ΑΠΟΕΛ (Πρόδρομος Προδρόμου, Χρίστος Στυλιανίδης, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Νίκος Κουγιάλης, Ιωνάς Νικολάου, Γιώργος Λακκοτρύπης, Χάρης Γεωργιάδης, Σωκράτης Χάσικος, Ζέτα Αιμιλιανίδου, Σάββας Αγγελίδης, Χαράλαμπος Πετρίδης) και Ανόρθωση (Κυριάκος Κούσιος, Πέτρος Δημητρίου, Χριστόφορος Φωκαϊδης, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, Γιάννης Καρούσος, Θεοδόσης Τσιόλας), όπως και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (Ιωάννης Κασουλίδης, Νίκος Νουρής).
Κύπρος: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση | Euronews
Την τιμητική τους είχαν επίσης και η ΑΕΚ Λάρνακας (Τάσος Μητσόπουλος, Φώτης Φωτίου), η Πάφος FC (Κ΄ώστας Χαμπιαούρης, Μάριος Δημητριάδης, Νίκος Χριστοδουλίδης), η Αγία Νάπα (Γιάννης Καρούσος) , η Ομόνοια Αραδίππου (Τάσος Μητσόπουλος) και ο Άρης Λεμεσού (Βίκτωρας Παπαδόπουλος).
Η κόρη, ο γαμπρός και τα εγγόνια
Μόνος ο Πρόεδρος στην ονομαστική του εορτή μιας και η οικογένεια του… Είναι στο Λονδίνο δίπλα στον ΑΠΟΕΛ | 24h.com.cy
Όταν η οικογένεια της θυγατέρας του, Έλσας Αναστασιάδη, μετέβη πρόσφατα στο Λονδίνο για αγώνα του ΑΠΟΕΛ, ο πρόεδρος με χιούμορ σχολίασε:
«Ο Άντης ο εγγονός μου είναι με το ΑΠΟΕΛ. Συνεπώς αποφάσισε ο Γιάννος που είναι με την Ανόρθωση να τον συνοδεύσει και η κόρη μου, που είναι με τον Απόλλωνα, να πάνε όλοι να χαρούν το ΑΠΟΕΛ».
Στη συνέχεια ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι είναι υποστηρικτής του Απόλλωνα αγαπά τον ΑΠΟΕΛ για τρεις λόγους.
Ο σημαντικότερος είναι το γεγονός πως ο εγγονός του αγωνίζεται στις ακαδημίες των «γαλαζοκιτρίνων» αν και ο πατέρας του είναι Ανορθωσιάτης και η μητέρα του με τον Απόλλωνα.
Τάσος Θεοδώρου