Ο Ίλιαν Ίλιεφ ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκρινε το ντέρμπι της Λεμεσού. Το γκολ που πέτυχε χάρισε τη νίκη στον Απόλλωνα που έκανε το 4 στα 4 και είναι μόνος στην κορυφή.

Ο 22χρονος (20 Αυγούστου 1999) μέσος ήρθε στο νησί μας τον περασμένο Ιούλιο, με αγορά των δικαιωμάτων του από την Τσέρνο Μόρε και τους «γαλάζιους» να τον «δένουν» με συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Από τα πρώτα παιχνίδια φρόντισε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και να είναι βασικός στέλεχος της ομάδας με το νεαρό μέσο να δείχνει ποιότητα και κυρίως προοπτική.

Είναι σε μια ηλικία που έχει ακόμη πολλά να προσφέρει και αν είναι σοβαρός και προσγειωμένος, θα μπορέσει να κυνηγήσει το άλμα στην καριέρα του για να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Η καλή του παρουσία στον Απόλλωνα, αλλά κυρίως η παρουσία του στην Εθνική Ανδρών της Βουλγαρίας (ήταν στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας στα τελευταία παιχνίδια) είναι τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του.

Στον Απόλλωνα γνωρίζουν πολύ καλά, πως μόνο κερδισμένοι μπορούν να βγουν, όταν επενδύσουν σε ταλέντα που έχουν ικανότητα και προοπτική να βοηθήσουν την ομάδα. Η περίπτωση του Σάλαϊ είναι η πιο πρόσφατη, με τον Ούγγρο αμυντικό να γεμίζει τα ταμεία της ομάδας με τη μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε τον περασμένο Ιανουάριο.

Ανδρέας Ανδρέου