Το χειρότερο ξεκίνημά της σε πρωτάθλημα επί Τιμούρ Κετσπάγια (και στις δύο θητείες του) πραγματοποιεί η Ανόρθωση και ήδη ο ενθουσιασμός για την επιστροφή στους ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από 13 χρόνια έχει δώσει τη θέση της στην απογοήτευση για την κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ήττες σε τρία παιχνίδια και μάλιστα από αντιπάλους που δεν θεωρούνται… top (Δόξα, Άρης) δημιουργούν εύλογα προβληματισμό, ειδικά από τη στιγμή που τα όπλα που έχει στη διάθεσή του ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν δικαιολογούν τέτοιο ξεκίνημα.

Η μεταγραφική ενίσχυση της «Κυρίας» το καλοκαίρι ήταν τέτοια, ώστε πολλοί να την τοποθετούν πολύ ψηλά στα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Είναι, άλλωστε, αυτή η ενίσχυση που έφερε και την επιτυχία στην Ευρώπη. Αλλά στο πρωτάθλημα τα «όπλα» της μένουν άσφαιρα.

Μεσοεπιθετικά η Ανόρθωση διαθέτει παίκτες, από τους οποίους περιμένει να «πετούν φωτιές». Αντ’ αυτού έχει τέσσερα γκολ σε τρία παιχνίδια. Ήδη ο Λάφερτι δέχεται κριτική για την αποτελεσματικότητά του, αλλά δεν είναι μόνος του μπροστά. Η ομάδα της Αμμοχώστου περιμένει γκολ και από άλλους παίκτες που κινούνται από το κέντρο και μπροστά. Και περιμένει καλύτερες εμφανίσεις από παίκτες που αφίχθησαν ως ηγέτες (Χριστοδουλόπουλος, Ουαρντά).

Ανασταλτικά τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Τα έξι γκολ παθητικό σε τρία παιχνίδια δεν είναι επίδοση ομάδας που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Τα τρία γκολ που δέχτηκε από τον Στεπίνσκι σε ένα επτάλεπτο στο παιχνίδι με τον Άρη δεν συνάδουν με ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Το θετικό για την Ανόρθωση είναι πως έχει τα «όπλα» για να αντιστρέψει την κατάσταση. Το θέμα είναι γιατί έχει αυτό το ξεκίνημα παρά τα «όπλα» που έχει. Αυτό, όπως και τις λύσεις, ψάχνει ο Τιμούρ Κετσπάγια για να σταματήσει η βαθμολογική αιμορραγία στο πρωτάθλημα.

Ειρήνη Σπυροπούλου