Το συναρπαστικό πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας κλήθηκε να σχολιάσει ο προπονητής της Καρμιώτισσας, Άγγελος Ευθυμίου, ο οποίος μίλησε στην ιστοσελίδα μας, balla.com.cy.

Αρχικά, θέλω ένα σχόλιο για τον Απόλλωνα, ο οποίος είναι η μοναδική ομάδα με το απόλυτο νικών. «Ο Απόλλωνας είναι η ευχάριστη έκπληξη. Την εικόνα που είδαμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, κατάφερε να την ανατρέψει. Περιμέναμε να είχε πρόβλημα και στο πρωτάθλημα και τελικά έκανε το 4 στα 4 . Ο προπονητής ήθελε χρόνο να προσαρμοστεί και να περάσει τη φιλοσοφία του. Δεν ξέρω αν θα πιάσει το πρωτάθλημα, αλλά με το χρόνο που του έδωσαν, είδαμε τα αποτελέσματα».

Προπονητικά, πως σχολιάζεις το γεγονός ότι ο Απόλλωνας παρατάχθηκε στα δύο ντέρμπι με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ χωρίς κλασικό αμυντικό μέσο; «Ο προπονητής ξέρει καλύτερα, αφού βλέπει καθημερινά τους ποδοσφαιριστές του. Το πλάνο και η στρατηγική του είναι ανάλογα με τον αντίπαλο. Οι πιο δημιουργικοί μέσοι μπορούν να προσφέρουν στο επιθετικό κομμάτι».

Πως είδες τον αγώνα ΟμόνοιαΠάφος; «Ποια συμπεράσματα έβγαλες; «Ήταν ένα ισοδύναμο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους. Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος και για το λόγο αυτό, αναμένεται μια ενδιαφέρουσα χρονιά».

Ποιοι είναι οι λόγοι που δεν μπορούν να κυριαρχήσουν οι δύο ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη (Ομόνοια και Ανόρθωση) στα παιχνίδια πρωταθλήματος; «Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι πλέον δεν μπορεί μια ομάδα να κυριαρχεί σε συνεχόμενα παιχνίδια. Μπορεί να γίνει μεμονωμένα σε κάποια παιχνίδια, αλλά όχι σε όλα. Έχουν μικρύνει οι αποστάσεις και αυτό κάνει το πρωτάθλημα να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι δύσκολο να επιβληθεί μια ομάδα. Ειδικά τώρα που Ομόνοια και Ανόρθωση έχουν να διαχειριστούν και τα συνεχόμενα παιχνίδια».

Για τη μάχη του τίτλου, μπορείς να κάνεις κάποια πρόβλεψη; «Όχι, είναι πολύ νωρίς ακόμη. Δεν γίνεται να κάνεις προβλέψεις, βλέποντας αυτό το πρωτάθλημα…»

Πως περιμένεις τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια (Γάνδη – Ανόρθωση και Ομόνοια – Καραμπάχ); Περιμένεις πολλές αλλαγές από Κετσπάγια και Μπεργκ λόγω του ότι ακολουθούν κυριακάτικοι αγώνες για το πρωτάθλημα; «Να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία. Θα είναι δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα έχουμε σίγουρα αλλαγές από τους προπονητές. Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε rotation».

Πως βλέπεις το ΑΠΟΕΛ; Θα αντιδράσει και θα ανακάμψει σε βάθος χρόνου; «Είμαι σίγουρος ότι με τον Σωφρόνη, θα ανέβει και θα πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται. Θα μπορέσει να ανακάμψει για να παλέψει για τους στόχους του».

Ανδρέας Ανδρέου