Δυσκολεύτηκε και μάλιστα αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Ολυμπιακού, ωστόσο αυτό που έχει σημασία στην τελική είναι πως η ΑΕΚ πέτυχε το στόχο της. Η ομάδα της Λάρνακας δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ακόμη πιο σημαντικό να μπορείς να αποφεύγεις το στραβοπάτημα.
Αυτό ακριβώς ισχύει για την ΑΕΚ, η οποία κρατάει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ασφαλώς όμως έχει αρκετά να διορθώσει ενόψει της συνέχειας, βάσει της εμφάνισης της κόντρα στους «μαυροπράσινους». Είναι μια νίκη που ήρθε μεν δύσκολα, αλλά της δίνει τη δυνατότητα να πάει στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα με πολύ καλές προϋποθέσεις…
Η ΑΕΚ του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν καλή. Αντιμετώπισε προβλήματα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία, απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο οποίος παρατάχθηκε με τρεις στόπερ και δύο μπακ χαφ, που περισσότερο λειτουργούσαν ως μπακ. Ήταν εμφανές πως η ομάδα της Λευκωσίας ήθελε να διαφυλάξει πρωτίστως το μηδέν κι όσο περνούσε ο χρόνος, να επιδιώξει να κερδίσει μέτρα. Η τακτική της ζόρισε την ΑΕΚ, που ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με μόλις δύο τελικές προσπάθειες.
Ο Καταλά, ο οποίος έκανε πέντε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με την Πάφο, προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ναούμ δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και γι’ αυτό αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, δίνοντας τη θέση του στον Ραφαήλ Μάμα, ενώ ο Εσπινόσα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του, αντικατέστησε τον Φαράζ. Ο Μάμας έδωσε μεγαλύτερη δυναμική στο κέντρο, ενώ κι ο Ισπανός βοήθησε περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας.
Ασφαλώς, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ άσκησε περισσότερη πίεση (στο δεύτερο μέρος έφτιαξε έξι τελικές) και κατάφερε, έστω κι από την άσπρη βούλα, να πάρει μια νίκη η οποία είναι κάτι παραπάνω από σημαντική…

Υ.Γ. Σχεδόν κάθε ματς και τραυματισμός. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μιλίτσεβιτς.

Υ.Γ 1. Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο δεύτερο ημίχρονο από τους 1601 φίλους της ΑΕΚ (γράφουμε ακριβώς τον αριθμό) που έδωσαν το παρών τους στην «Αρένα».

Υ.Γ 2. Ο Ακοράν δεν είναι στα καλύτερά του. Ωστόσο απόψε δεν πήρε βοήθειες ούτε από τον Ροσάλες, ο οποίος επίσης δεν έκανε καλό παιχνίδι.

Υ.Γ 3. Και το σερί συνεχίζεται για τον «Τρίσκο»…

Υ.Γ 4. Αρκετά καλή παρουσία από τους δύο Κύπριους, Εγγλέζου και Χριστοφόρου.

Υ.Γ 5. Πολύ δραστήριος κι ορεξάτος ο Ρομό στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Ανδρέας Βεντούρης