Κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να είναι καθοριστικό, όταν βρισκόμαστε μόλις στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, αλλά η ΑΕΛ έχει πολλούς λόγους να θέλει το τρίποντο κόντρα στον Απόλλωνα.

Πρώτα από όλα για το γόητρο. Όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία του λεμεσιανού ντέρμπι. Μπορεί και σ’ αυτό η νίκη να δίνει τρεις βαθμούς, αλλά η ψυχολογική ώθηση που παίρνει ο νικητής δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο παιχνίδι. Έπειτα είναι το βαθμολογικό κίνητρο. Η ΑΕΛ προέρχεται από ισοπαλία με τον Ολυμπιακό και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες για να είναι πιο ήρεμη στη συνέχεια.

Παίζει ρόλο στο αποψινό ντέρμπι και το γεγονός ότι απέναντι βρίσκεται η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που έχει το απόλυτο. Η ΑΕΛ θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κόψει βαθμούς και μαζί τον… αέρα του Απόλλωνα.

Και ο Ντούσαν Κέρκεζ δήλωσε πως η ΑΕΛ στοχεύει στη νίκη, όπως σε κάθε αγώνα, αλλά επισήμανε την ιδιαιτερότητα των λεμεσιανών ντέρμπι. Και έχει καταστρώσει το πλάνο του για να έρθει το τρίποντο στο τέλος της βραδιάς.

Με ένα ερωτηματικό

Υπάρχει ένα ερωτηματικό στο πλάνο του Ντούσαν Κέρκεζ: αν θα εμπιστευτεί ξανά τον νεαρό Κεραυνό στο τέρμα ή θα επαναφέρει τον πιο έμπειρο Βοζίνια. Ριστέφσκι και Τεσέιρα θα είναι στο κέντρο άμυνας, με τον Σάντος δεξιά και τον Μαζάν αριστερά. Τριπλέτα στη μεσαία γραμμή θα είναι οι Μεντόγεβιτς, Ζτραβκόφσκι και Ριέρα, με τον Τόρες δεξιά στην επίθεση, τον Πελέ αριστερά και μοναδικό προωθημένο τον Τσέποβιτς.

Ειρήνη Σπυροπούλου