Ανακοίνωση από το οργανωμένο σύνολο της ΑΕΛ, που κάνει ολομέτωπη επίθεση στον Γιώργο Κούμα, πρόεδρο της ΚΟΠ:
«Την τελευταία βδομάδα είδαμε πράγματα και θαύματα να συμβαίνουν για ακόμη μια φορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, αποδεικνύοντας πως ο κατήφορος του λαοφιλέστερου αθλήματος δεν έχει τελειωμό. Είναι για να διερωτάται κανείς γιατί να συνεχίσει κάποιος να παρακολουθεί αυτή την φαρσοκωμωδία που χρόνο με τον χρόνο γίνεται χειρότερη.
Γι’ αυτή την κατάντια υπάρχουν ευθύνες οι οποίες βαραίνουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τον νυν πρόεδρος της ΚΟΠ. Υπό την προεδρία του το κυπριακό ποδόσφαιρο ζει την πιο σκοτεινή περίοδο της ιστορίας του καθώς με τους λανθασμένους χειρισμούς του η κατάσταση φαίνεται όσο περνάει ο καιρός πως να είναι μη αναστρέψιμη.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο τον φίλαθλο κόσμο της Κύπρου πως η ομάδα μας, έδειξε από τη αρχή την αντίθεση της στην εκλογή του μοναδικού τότε υποψηφίου. Ο οποίος δεν μας διέψευσε σε κανένα σημείο της θητείας του, καθώς από την αρχή έδειξε τις προθέσεις του. Με την δική του «ανοχή» τέθηκε σε εφαρμογή ο νόμος της «κάρτας φιλάθλου» στην οποία εμπλεκόταν και ο ίδιος, καθώς διεκδικούσε μαζί με τον κουμπάρο του, ο οποίος τυχαίνει να είναι και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, την προσφορά για τα συστήματα της κάρτας φιλάθλου. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι φανερές και χιλιοειπωμένες οπότε δεν αξίζουν αναφοράς στο παρών στάδιο.
Όσον αφορά τώρα τον τομέα της διαιτησίας, βλέπαμε και στο παρελθόν εντεταλμένους διαιτητές και φάλτσα σφυρίγματα αλλά η σημερινή κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κάθε υγιής σκεπτόμενος φίλαθλος ήλπιζε πως με την έλευση του VAR θα έμπαινε επιτέλους ένα τέλος, αλλά αυτό που αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά είναι πως η διαφθορά είναι βαθύτατα ριζωμένη στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Το αστείο με τον «κύριο» που κατέχει τα ηνία της ΚΟΠ είναι πως στο παρελθόν ήτανε αναμεμιγμένος με τα της διαιτησίας.
Ας μην ξεχνάμε επίσης και την σχέση που έχει ο ίδιος με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ομάδων και των διεθνών πρωταθλημάτων. Για τα συμφέροντα των τηλεοπτικών πλατφόρμων και κατά συνέπεια του ιδίου βλέπουμε το κυπριακό πρωτάθλημα να διεξάγεται σε τόσο παράλογες μέρες και ώρες. Αυτός φαίνεται πως είναι και ένας απ’ τους κύριους λόγους που θέλει τους οπαδούς μακριά από τα γήπεδα.
Σαν ΑΕΛίστες αισθανόμαστε περήφανοι που η ομάδα μας διατηρεί τις αξίες που θεμελιώθηκαν από το 1930 αναλλοίωτες και ουδέποτε αποτέλεσε μέρος του αυτού του σάπιου συστήματος. Πολλές ομάδες κατά καιρούς κινούν τα νήματα ή απλώς μπαίνουν στο άρμα του εκάστοτε κατεστημένου βρίσκοντας μας στην απέναντι πλευρά, αυτή που ζητά την διαφάνεια και την ίση μεταχείριση. Μοναδικό μας χρέος προς την ιστορία του συλλόγου αλλά και προς τα παιδιά που θα παραλάβουν την Α.Ε.Λ από εμάς, είναι να πολεμήσουμε μέχρι τέλους τα ανθρωπάκια που αποφάσισαν να θυσιάσουν το ποδόσφαιρό στον βωμό του κέρδους.
Κλείνοντας καλούμε την ομάδα να μείνει ανεπηρέαστη από όλα αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες. Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την αμέριστη εμπιστοσύνη μας στον Ντούσαν Κέρκεζ και σε όλους όσους απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα και τους ζητούμε το πολυπόθητο τρίποντο της Κυριακής. Εμείς κλείνουμε ραντεβού το Σάββατο για ένα ατέλειωτο pre game και την Κυριακή για τους γνωστούς λόγους στον Εναέριο.
ΥΓ: Υπενθυμίζουμε τα μέλη μας για την εκλογική συνέλευση της Πέμπτης (30/09) η οποία θα ξεκινήσει στις 19:00
ΣΥ.Φ.ΑΕΛ 1989».