Η συνάντηση των διαιτητών, δεν έφερε κάποια θεαματική εξέλιξη ,που αφορά την στάση τους απέναντι στα όσα διαδραματίζονται και εννοείται απόφαση αποχής ή άλλο δυναμικό μέτρο, έφερε όμως κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις, οι οποίες βέβαια επιβεβαιώνουν όσους γνωρίζουν καλά και σωστά, τα όσα συμβαίνουν μεταξύ των ίδιων των διαιτητών και όχι μόνο.
Αποκαλύπτουμε λοιπόν, ότι λέχθηκαν πολλά πράγματα από κάποιους διαιτητές, όταν πήραν το λόγο.
Η κυριότερη ατάκα, ήταν αυτή που ανέφερε διεθνής βοηθός διαιτητής, ο οποίος μάλιστα έχει μεγάλη εμπειρία.
Είπε λοιπόν, όταν άκουε τα διάφορα από τον πρόεδρο Γιώργο Πάπουτσος και άλλους που ανήκουν στο δ.σ του Σ.Δ.Κ.
«Πως μπορούμε να είμαστε μονιασμένοι, όταν ακούμε και ακούγεται έξω, ότι εσείς μαλώνετε μεταξύ σας όταν κάνετε συνεδριάσεις;».
Ήταν μία παρέμβαση, η οποία…ταρακούνησε τη συνάντηση, παρόλο ότι ο Πάπουτσος θέλησε να απαντήσει, λέγοντας ότι «δεν έχουμε διαφορές και δεν μαλώνουμε».


Ξέρει βέβαια ο πρόεδρος του Σ.Δ.Κ ότι η δική του επισήμανση, απέχει από την πραγματικότητα. Επειδή ξέρει και αυτός και όλοι, ότι υπάρχει διάσταση απόψεων, μεταξύ αυτού και του αναπληρωτή του προέδρου (βλέπε Νίκος Εγγλέζου) με αποκορύφωμα την πλήρη αντίθετη άποψη που είχαν για την εκπροσώπηση του Σ.Δ.Κ στην ΚΟΠ.
Με αποτέλεσμα ( όπως γράψαμε ξανά) να μην καταφέρει ο Σ.Δ.Κ σαν δ.σ να στείλει έγκαιρα το όνομα αυτού που θα τον εκπροσωπήσει για τη σεζόν 2021-22.
Στη διάρκεια της συνάντησης, έγινε επίσης αναφορά και για τους πολλούς διαιτητές που προτίμησαν να απουσιάσουν ( συνολικά έλειπαν 8-10 διαιτητές και βοηθοί) κάτι που όπως λέχθηκε, δείχνει ότι σαν σώμα, οι διαιτητές, κάθε άλλο παρά ενωμένοι και δυνατοί είναι.
Έγινε επίσης επισήμανση για το γεγονός ότι δεν υπάρχει στήριγμα, ούτε από την ΚΟΠ, ούτε ακόμα και από τον Μάζιτς, με αποκορύφωμα την αντικατάσταση όλων όσων ήταν στον αγώνα ΟμόνοιαΔόξα.
Παράλληλα, σχολιάστηκε η απόφαση της ΚΟΠ να έρθει από τώρα ξένος στο VAR και μάλιστα, ακούστηκε η άποψη-πρόβλεψη, ότι είναι θέμα χρόνου να έρθουν και άλλοι ξένοι διαιτητές, οι οποίοι πιθανόν μάλιστα να…εξαφανίσουν τους Κύπριους από το γήπεδο.
Όταν συζητήθηκε αυτή η άποψη, λέχθηκε από τον Πάπουτσο, ότι θα ζητηθεί συνάντηση με την ΚΟΠ για να δουν πως βλέπει η ομοσπονδία την επόμενη μέρα στη διαιτησία.

Μιχάλης Παπαγεωργίου