Το παιχνίδι με την Πάφο βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στο μυαλό του Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός γνωρίζει ότι η προσεχής αντίπαλος των «πράσινων» βάζει συνήθως δύσκολα στην ομάδα του και φτάνει υποψιασμένος στο παιχνίδι.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο έσπασε η Ομόνοια ένα αρνητικό σερί που είχε απέναντι στην Πάφο, την οποία δεν κέρδιζε για μία τριετία: το Δεκέμβριο του 2017 ήταν η προηγούμενη νίκη της.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι Παφίτες είχαν πάρει τον αέρα των «πράσινων» και είχαν δημιουργήσει ένα αήττητο σερί απέναντί τους. Το αρνητικό σερί της Ομόνοιας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018, με την Πάφο να κερδίζει 2-4 στο ΓΣΠ. Ακολούθησε μία ακόμη ήττα εκτός έδρας τον Ιανουάριο του 2019 με 1-0. Την επόμενη σεζόν η Πάφος κέρδισε ξανά την Ομόνοια με 2-1, τον Οκτώβριο του 2019. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» πήραν δύο ισοπαλίες με 0-0 εντός (Οκτώβριο του 2020) και 2-2 εκτός έδρας (Αύγουστο του 2020), με το αρνητικό σερί των «πράσινων» να σπάει τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν κέρδισαν την Πάφο με 2-1 στο ΓΣΠ.

Στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια στον πάγκο της Ομόνοιας βρισκόταν ο Χένινγκ Μπεργκ (στα δύο πρώτα δεν ήταν στον πάγκο της), οπότε γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που συναντά η ομάδα του απέναντι σ’ αυτό τον αντίπαλο.

Ειρήνη Σπυροπούλου