Η Τσέλσι με τον Τίμο Βέρνερ να σκοράρει για πρώτη φορά στα τελευταία 11 παιχνίδια και ούσα πιο τυχερή και αποτελεσματική στα πέναλτι, προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Λιγκ Καπ με το 4-3 επί της Άστον Βίλα στα πέναλτι (1-1 κ.α.). Με τον ίδιο τρόπο πέρασε και η Τότεναμ που ανησύχησε στο «Μολινό» κόντρα στην Γουλβς (2-2 κ.α.), αλλά η «ρωσική ρουλέτα» την έβγαλε νικήτρια (3-2).
Η Άστον Βίλα ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αρκετά σε μια αρκετά διαφοροποιημένη Τσέλσι, που με τον Σαούλ στα χαφ παρουσίασε ξανά αδυναμίες αφού ο Ισπανός ακόμα έδειχνε να μην μπορεί να προσαρμοστεί στα δεδομένα της νέας του ομάδας και του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Ευτυχώς για τους «μπλε» ο Τίμο Βέρνερ πήρε μπρος στο δεύτερο ημίχρονο και σκοράροντας για πρώτη φορά έπειτα στα τελευταία 11 παιχνίδια, έγραψε το 1-0 με κεφαλιά από σέντρα του Ρις Τζέιμς στο 54′. Οι «χωριάτες» άξιζαν ν’ απαντήσουν κι έτσι με υπέροχη κεφαλιά του νεαρού Άρτσερ στο 64′ ισοφάρισαν το ματς στο 1-1!
Η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι κι εκεί ο Άσλεϊ Γιάνγκ πέτυχε το δοκάρι, ο Κέπα απέκρουσε το χτύπημα του Νακάμπα και παρά το δοκάρι του Τσίλγουελ η Τσέλσι πέρασε με το 4-3.
Η Τότεναμ στο ματς του Νούνο Σάντο απέναντι στην πρώην ομάδα του, την Γουλβς, έδειξε ζωντάνια και αποτελεσματικότητα, αν και οι «λύκοι» είχαν καταφέρει να παραμείνουν μέσα στο ματς. Η ατομική ενέργεια του Ντομπελέ (14′) και το ωραίο τελείωμα του Κέιν (23′) έδωσαν από νωρίς προβάδισμα δυο τερμάτων στα «σπιρούνια».
Ο Ντέντονκερ στο 38′ μείωσε για να επιτρέψει στο σύνολο του Μπρούνο Λαγκ να συνεχίσει να διεκδικεί την πρόκριση. Κάπως έτσι στο 58′ από απώλεια της κατοχής από τον Ντομπελέ, ο Ντέντονκερ έφτιαξε το γκολ για τον Ποντένσε που ισοφάρισε σε 2-2 στο «Μολινό»!
Όλα κρίθηκαν στα πέναλτι όπου ο Ρούμπεν Νέβες έστειλε τη μπάλα πολύ ψηλά, ο Γκολίνι νίκησε τον Ντένονκερ και ο Κόουντι πέτυχε το δοκάρι, με την Τότεναμ ν’ αστοχεί μονάχα στην εκτέλεση του Χόιμπιεργκ αλλά να περνάει με το 3-2.