Στην εκπομπή του balla.com.cy «Balla με τον Μάλε» ο Κώστας Μαλέκος μίλησε για το παιχνίδι της Ομόνοιας με την Δόξα.
«Μόνη της η Δόξα προκάλεσε την τύχη της και το είπε και ο Σακκάς μετά το παιχνίδι. Πάσαρε ο αμυντικός στον τερματοφύλακα και άνοιξε ο παίκτης και του είπε να του δώσει ξανά την μπάλα. Είχε δύο επιλογές να δώσει την μπάλα σε συμπαίκτη και είχε και μια τρίτη επιλογή να διώξει. Έδωσε το δικαίωμα στον Κακουλλή να του την κλέψει. Ναι μεν γίνεται φάουλ αλλά προκάλεσε την τύχη του στο 90΄. Με μια απόφαση πιο σωστή θα μπορούσε να μην χάσει».
Για το καθαρά αγωνιστικό: «Μόνο που συζητάμε για τέσσερις φάσεις της Δόξας για το VAR δείχνει ότι η Δόξα ήταν καταφανώς καλύτερη».
Πως το εξηγείς αυτό; «Δεν είναι κάτι διαφορετικό από την Ομόνοια, δεν ξαφνιάστηκα, αυτό μας έδειξε και στα ματς της Ευρώπης. Δεν είναι η περσινή Ομόνοια. Στην Ευρώπη είδες την Ομόνοια την περσινή; Μου βγάζει ότι κάτι της λείπει».
Τι της λείπει; «Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι μια ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια δεν ξεκουράζεται. Πιο λίγη προετοιμασία, συνέχεια παιχνίδια, συνέχεια ταξίδια με ιδιαιτερότητες λόγω Covid, περισσότερη κούραση, περισσότερη διαχείριση. Το ΑΠΟΕΛ το έκανε πριν κάποια χρόνια το ίδιο και χρειάστηκε και αυτό χρόνο να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα. Μπορεί το ρόστερ να στηρίζεται και σε Κύπριους και μπράβο τους αλλά δεν μπορείς να στηριχτείς μόνος σε έναν 17χρόνο όπως ο Λοίζου που παίζει συνέχεια στα τελευταία παιχνίδια»
Πως βλέπεις την Ομόνοια από δω και μπρος; «Υπάρχουν οι βάσεις, υπάρχει η ομάδα και δεν είναι ανησυχητικό αυτό που συνέβη. Το ότι έπρεπε να γίνουν ποιοτικές προσθήκες φάνηκε στην Ευρώπη καθώς δεν διεκδίκησε το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό έπαιξε τον ρόλο της»
Τι σημαίνει για την Ομόνοια και κέρδισε σε ένα παιχνίδι σαν αυτό; «Είναι παιχνίδια τίτλου αυτά. Το λέγαμε και πιο παλιά για το ΑΠΟΕΛ αυτό. Ο κόσμος έλεγε ότι έχουν κοκαλάκι, ότι τους βγαίνει ότι κάνουν, ούτε κοκαλάκι είναι ούτε τίποτα, είναι μια καλή ομάδα η Ομόνοια. Θα είναι πολύ αμφίρροπο το πρωτάθλημα. Ελπίζω και οι μικρότερες ομάδες που βγάζουν καλή εικόνα στο ξεκίνημα να μην πάθουν όπως την Καρμιώτισσα πέρσι».