ΑΕΚ: Το μεγάλο της στοίχημα είναι ο ίδιος ο κόσμος της
ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το μεγάλο της στοίχημα είναι ο ίδιος ο κόσμος της

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Με 20 ευρώ το κανονικό εισιτήριο και 15 το μαθητικό, σε τέτοια εποχή κυρίως, δεν είναι εύκολο να πάρεις κοντά στους 700 οπαδούς στην Πάφο. Αυτό που κρατάει περισσότερο από καθετί άλλο η ΑΕΚ απ’ το παιχνίδι στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν είναι ο ένας βαθμός, αλλά η παρουσία του κόσμου της.

Αρκετές φορές, το γνωρίζετε καλά, έχω ασκήσει κριτική για την παρουσία/απουσία του κόσμου της, ακόμη και για τη νοοτροπία του –μίας μερίδας τουλάχιστον. Οφείλω ωστόσο να ομολογήσω πως ο αριθμός των φίλων της που ταξίδεψαν στην Πάφο, δεν είναι σε καμία περίπτωση αμελητέος.

Προφανώς έπαιξε ρόλο η νίκη επί της Ομόνοιας και το κλίμα μεγαλύτερης ευφορίας που δημιουργήθηκε. Ένα κλίμα που άρχισε να αντιστρέφεται, είναι η αλήθεια, μετά τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν.

Οι μεταγραφές αυτές δεν πρόσθεσαν απλά ποιότητα στο ρόστερ. Έκαναν τον κόσμο να αισθανθεί, ξανά, ότι η ΑΕΚ φτιάχνεται για να διεκδικήσει και να κυνηγήσει μεγάλα πράγματα. Τον έκαναν να νιώσει ξανά ότι η ομάδα του δεν έχει, απλά, ως στόχο, μια καλή πορεία. Είχε ανάγκη κάτι τέτοιο.

Θεωρώ όμως πως ο βασικότερος λόγος της παρουσίας του στην Πάφο δεν ήταν μονάχα η νίκη επί της Ομόνοιας, αλλά πολύ περισσότερο το ότι πιστεύει σ’ αυτήν την ομάδα. Παραπάνω απ’ οτιδήποτε άλλο, αυτό ακριβώς έχει ανάγκη η ΑΕΚ: να πιστέψει σ’ αυτήν ο κόσμος της. Ξανά!

Μια πίστη που είχε χαθεί, ή ορθότερα, είχε κλονιστεί την προηγούμενη διετία. Βλέπει φέτος να γίνεται μία προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση, αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν αυτή τη φορά οι προοπτικές για να δημιουργηθεί πάλι κάτι καλό. Που θα τον γεμίζει, θα τον ελκύει, θα τον κάνει ξανά περήφανο.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως ο στόχος της ΑΕΚ στο προσεχές διάστημα είναι διπλός. Αφενός να πάρει βαθμούς, δηλαδή αποτελέσματα, αφετέρου να διατηρήσει αυτή την πίστη από τον κόσμο της προς αυτήν.

Να τον ζεστάνει περισσότερο, να αυξήσει τον αριθμό που θα την ακολουθεί. Είναι, κι αυτό, ένα μεγάλο στοίχημα. Ίσως το μεγαλύτερο. Αν κερδίζει, τότε το όφελός της δεν θα αποτυπώνεται απλά και μόνο στον βαθμολογικό πίνακα.

Ανδρέας Βεντούρης

Related posts