Το έχασε… μόνη της! (ΕΤΣΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ) – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Το έχασε… μόνη της! (ΕΤΣΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ)
Α' Κατηγορία

Το έχασε… μόνη της! (ΕΤΣΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ)

Αν έπρεπε να βάλουμε ένα τίτλο στην σημερινή εμφάνιση της ΑΕΛ, θα ήταν στο πρώτο εξαιρετική στο δεύτερο εξαφανισμένη. Απίστευτη η μετάπτωση στην απόδοση της ομάδας από το ένα ημίχρονο στο άλλο. Η ΑΕΛ έκανε ένα μεστό και σοβαρό ημίχρονο έχοντας μέχρι και 72% κατοχή και γκολ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου. Έχοντας αυτά υπόψη κάποιος θα περίμενε ότι στην επανάληψη με κάποιο τρόπο οι γαλαζοκίτρινοι θα καθάριζαν το παιχνίδι. Όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά ήταν λες και η ΑΕΛ δεν ανέβηκε ποτέ στην επανάληψη! Μια ομάδα ασύνδετη που περίμενε απλά να ολοκληρωθεί το παιχνίδι προσπαθώντας απλά να μην δεχθεί γκολ.
Για να έρθει η ισοφάριση του αντίπαλου χρειάστηκε ένα λάθος από τον Ριστέφσκι, και την κακή άμυνα του Μαζάν στον Γουίλσον τον οποίο ανέτρεψε και ήρθε το πέναλτι. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι αν δεν έκανε λάθος η άμυνα της ΑΕΛ, ίσως και να μην σκόραρε ο Ολυμπιακό. Ή αν ο Γιώργος Νικολάου δεν έκανε το λάθος στο 57΄, όταν έπρεπε να απέβαλε τον Μανρίκε και θα έπαιζε με 10 ο αντίπαλος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Από την μια έχουν βάση τα πιο πάνω αλλά από την άλλη στην ΑΕΛ όφειλαν να φροντίσουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο να καθαρίσουν ένα παιχνίδι που ήταν δικό τους και να μην ψάχνουν για δικαιολογίες έστω και εύλογες. Η ομάδα έμοιαζε κομμένη στα δύο στην επανάληψη με την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας να είναι απών και ήταν φανερό ότι έπρεπε να φρεσκαριστεί νωρίτερα η ομάδα και αν απεγκλωβιστεί από την πίεση που ασκούσε ο αντίπαλος.
Και πάμε και στα θετικά. Η ΑΕΛ για ένα ημίχρονο έκανε ακριβώς ότι έπρεπε. Έφτιαξε φάσεις, πέτυχε γκολ και έλεγχε πλήρως το παιχνίδι. Οι γαλαζοκίτρινοι έβγαλαν ακριβώς την εικόνα που θα ήθελε ο προπονητής της ομάδας. Αν έδιναν και συνέχει θα έκαναν το τέλειο παιχνίδι.
Πλέον η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2/2 και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο ψυχολογία για την συνέχεια. Σαφώς και είμαστε ακόμα νωρίς στο πρωτάθλημα και θα χαθούν βαθμοί και άλλοι, απλά το Σάββατο οι γαλαζοκίτρινοι θα μπορούσαν να έφταναν στην νίκη και αυτό είναι που ενόχλησε περισσότερο.

Αριστείδου Μιχαήλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ