ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα μόλις του είπα για το Άσπεργκερ» (ΒΙΝΤΕΟ) – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα μόλις του είπα για το Άσπεργκερ» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ελλάδα Μπάσκετ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Ο Γκάλης έβαλε τα κλάματα μόλις του είπα για το Άσπεργκερ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου βρήκε το θάρρος. Για να βοηθήσει τον εαυτό του. Και τους άλλους. «Πάσχω από το σύνδρομο Άσπεργκερ», ανακοίνωσε μέσα από ένα κείμενό του στο Facebook και συγκλόνισε.

Την αποκάλυψή του συνόδευσε μία φωτογραφία με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Νίκο Γκάλη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής ομάδας, τόνισε πώς όταν είπε στον Γκάλη τι ακριβώς συμβαίνει «υπήρξε στιγμή που ο Νίκος Γκάλης έβαλε τα κλάματα».

«Δεν είναι ασθένεια ο αυτισμός, έχει βαθμίδες, έχει στάδια με περισσότερες δυσκολίες», επεσήμανε ο Δημήτρης Παπανικολάου, αλλά πρόσθεσε την ανάγκη να σταματήσει το μπούλινγκ προς όλα τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, σημειώνοντας πολλές φορές, ότι υπάρχει ζήτημα παιδείας και ενημέρωσης των υπόλοιπων ανθρώπων.

Τι είναι το Άσπεργκερ

Είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα. Και διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ