Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Όταν…ήταν γεγονός να παρακολουθείς την «Μπάρτσα»!
Α' Κατηγορία

Όταν…ήταν γεγονός να παρακολουθείς την «Μπάρτσα»!

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Για να σας είναι απόλυτα δίκαιος, είχε προβλέψει την αγωνιστική πτώση της Μπαρτσελόνα, προτού αποχωρήσει ο Λιονέλ Μέσι.
Όταν αποχώρησε ο Πεπ, άρχισα να διαισθάνομαι ότι, θα μείνει στην ιστορία η μεγάλη ομάδα που είχε φτιάξει ο αγαπημένος μου προπονητής.
Μεσολάβησε όμως η παρένθεση με το Τσάμπιονς Λιγκ του 2015 με τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο.
Ήταν η τελευταία μεγάλη επιτυχία της. Η συνέχεια, αναλώθηκε μόνο σε εγχώριους τίτλους. Είχε αρχίσει στο μεταξύ, η αποχώρηση πολύ καλών παικτών, που δεν αναπληρώθηκαν ποτέ.
Ενώ, ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στο μεταγραφικό παζάρι, κατέληγε σε άλλες ομάδες. Έγιναν μεταγραφές περισσότερο για εντυπώσεις, παρά για ουσία. Πλήρης αποτυχία της διοίκησης και όλων όσων είχαν την ευθύνη για να διατηρήσουν την «Μπάρτσα» ανταγωνιστική με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές μεγάλες ομάδες.
Θυμάμαι, όταν συζητούσα το κεφάλαιο Μπαρτσελόνα με την αγαπημένη μου συνάδελφο Στέλλα Σωκράτους, τις προέβλεπα ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα. Όταν πάλι τις έλεγα, δεν μπορώ να βλέπω τη νέα έκδοση της Μπαρτσελόνα, με χαρακτήριζε κάπως υπερβολικό. Ήταν και προφανώς, ακόμα είναι παθολογικά…δεμένη με την ομάδα.
Η συνέχεια βέβαια, είναι γνωστή. Η απόλυτη αγωνιστική πτώση, άρχισε να επιβεβαιώνεται με αποκορύφωμα το 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου στις 14 Αυγούστου 2020.
Εκείνο το βράδυ στο «Νταλούζ» της Λισαβώνας, γράφτηκε ο απόλυτος εξευτελισμός. Μέχρι βέβαια τον επόμενο. Ο οποίος προέκυψε με την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι που για μένα τουλάχιστον, ήταν το κερασάκι στην τούρτα, σε ότι αφορά την απουσία πλέον κινήτρου να παρακολουθώ την άλλοτε λατρεμένη μου ομάδα.
Κάποτε, ήταν γεγονός να παρακολουθείς την «Μπάρτσα». Σήμερα, δεν υπάρχει λόγος, δεν υπάρχει κίνητρο.
Για να σας πω την αλήθεια, την Τρίτη το βράδυ, την παρακολούθησα 20 λεπτά. Στη συνέχεια αποφάσισα να αποσυρθώ στο δωμάτιο.
Όταν το αποτέλεσμα με την Μπάγερν ήταν στο 0-0. Το φάντασμα που παρακολουθούσα, προέβλεψα πως ήταν θέμα χρόνου να διασυρθεί.
Όπως και έγινε. Η Μπάγερν, την εξευτέλισε (σε ρυθμό προπόνησης) και μέσα στη Βαρκελώνη.

Ποια θα είναι η συνέχεια αυτής της ομάδας; Ούτε ο κύριος Λαπόρτα δεν είναι σε θέση να προβλέψει…

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ