Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Πρώτα βάζεις γκολ και μετά βάζεις στόχους! Στη Μάλτα «έσβησαν» όλα…
Α' Κατηγορία

Πρώτα βάζεις γκολ και μετά βάζεις στόχους! Στη Μάλτα «έσβησαν» όλα…

Πάει…στράφι ακόμα μία διοργάνωση. Με τον ίδιο, τον γνωστό φτωχικό και απογοητευτικό απολογισμό. Πάνω που είχαμε αρχίσει να βάζουμε στο μυαλό, την ιδέα και την ελπίδα, ότι μπορεί αυτή τη φορά να αλλάξει το σκηνικό, επιστρέψαμε στο…άχαρο παρελθόν που μας θέλει ανήμπορους και ανίκανους να προχωρήσουμε, έστω και ένα βήμα μπροστά.
Μας παρέσυραν κυριολεκτικά τα τρία πρώτα παιχνίδι. Όταν νικήσαμε τη Σλοβενία στην 3η αγωνιστική, πιστέψαμε ότι θα κτυπούσαμε μία θέση στην πρώτη 3άδα της βαθμολογίας.
Ήρθε όμως το πατατράκ της Μάλτας για να προσγειωθούμε εκ νέου στην πραγματικότητα. Σε εκείνο το ματς, «έσβησαν» όλες οι ελπίδες.
Μία αδικαιολόγητη 100% αγωνιστική παρουσία, έφερε τη βαριά ήττα και αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα»  για τον κάθε στόχο διάκρισης που τέθηκε.
Η συνέχεια, απόλυτα φυσιολογική. Η εντός έδρας ήττα από τη Ρωσία και η εκτός έδρας με τη Σλοβακία, είναι αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν ότι παραμένουμε μία εθνική ομάδα, η οποία σε κάθε επίσημη διοργάνωση, πετυχαίνει ένα δύο καλά αποτελέσματα. Τίποτε παραπάνω όμως.
Σήμερα, έξι αγωνιστικές μετά, είμαστε στην τελευταία θέση του ομίλου και πλην απροόπτου, η μοναδική μας προοπτική, είναι να τερματίσουμε στην προτελευταία θέση και να προσπεράσουμε τη Μάλτα.
Νοουμένου ότι θα τη νικήσουμε στις 11 Οκτωβρίου στην Κύπρο. Προηγουμένως θα υποδεχθούμε την Κροατία ( 8 Οκτωβρίου) ενώ θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των υποχρεώσεων στις 11 και 14 Νοεμβρίου με δύο εκτός έδρας αγώνες εναντίον της Ρωσίας και της Σλοβενίας αντίστοιχα.
Ο Νίκος Κωστένογλου, μας αιφνιδίασε θετικά στα πρώτα παιχνίδια και αρνητικά στα επόμενα. Βασικά, ο Ελλαδίτης κόουτς έστησε καλά την ομάδα με τη Σλοβακία και τη Σλοβενία στην Κύπρο και την Κροατία εκτός έδρας.
Το μεγαλύτερο λάθος του, ήταν αυτό που παρουσίασε στη Μάλτα. Αγωνιστικό σκηνικό αγνώριστο με τεράστια την ευθύνη για την καθοριστική ήττα.
Με τη Ρωσία δεν συμφωνώ, ότι πήγαμε καλά. Απλά οι Ρώσοι έκαναν προπόνηση και συντήρηση δυνάμεων παίρνοντας με άνεση τη νίκη στο ΓΣΠ.
Όσο για την ήττα στην Μπρατισλάβα από την Σλοβακία, χάσαμε από μία εθνική η οποία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ήταν όμως καλύτερη από τη δική μας.
Αναφορικά με την επιμονή του Κωστένογλου να είναι αισιόδοξος για το μέλλον, καλά κάνει. Άλλωστε, όταν ένας προπονητής, δεν πιστεύει στην ομάδα του, τότε φεύγει.
Δεν ξέρω αν θα μείνει και πόσο στον πάγκο ο Νίκος, όμως πρέπει να διαβάσει και να αναλύσει σωστά τα στατιστικά των 6 αγωνιστικών.
Όταν το κάνει, τότε θα καταλάβει πως, μία ομάδα για να βάλει στόχους, πρέπει να μάθει να βάζει γκολ. Χωρίς γκολ, δεν πας πουθενά. Πόσο μάλλον, όταν ενώ δεν σκοράρεις, δέχεσαι γκολ με το παραμικρό. Αυτό έγινε με τη Μάλτα, με τη Ρωσία και με τη Σλοβακία.
Επομένως, λίγο πριν από το φινάλε ακόμα μίας διοργάνωσης που μας βρίσκει και πάλι στον… πάτο είναι φρονιμότερο για τον προπονητή και τους άλλους ανθρώπους που είναι κοντά στην Εθνική, να αξιολογήσουν τα δεδομένα και στη συνέχεια να μας πουν δημόσια, τι μπορεί να πετύχει (επιτέλους) αυτή η…βασανισμένη ομάδα!

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ