Μίκης Θεοδωράκης: Την Τρίτη σε λαϊκό προσκύνημα
Ειδήσεις χωρίς... Balla

Μίκης Θεοδωράκης: Την Τρίτη σε λαϊκό προσκύνημα

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη θρηνεί η Ελλάδα. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης (2/9), σε ηλικία 96 ετών.

Η είδηση του θανάτου του πυροδότησε συγκίνηση σε όλο τον ελληνισμό και έγινε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ.

Σε ένδειξη τιμής η Πολιτεία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, – οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στην Ακρόπολη και σε όλα τα δημόσια κτίρια και από την Τρίτη η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 3 το απόγευμα θα γίνει η εξόδιος ακολουθία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας:

«Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

ΤΡΙΤΗ 7/09 Τετάρτη 8/09 απο 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ. Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ. Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν στεφάνι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ: 210. 8088000».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε εκφράσει ως τελευταία του επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στη γενέτειρά του, την Κρήτη.

Την επιθυμία του αυτήν είχε εκφράσει μέσω επιστολής που είχε εμπιστευτεί στον γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπα, μέσω τη οποίας του είχε πει: «θέλω να αφήσω αυτόν τον κόσμο ως κομμουνιστής».

Ωστόσο, οι λεπτομέρειες για τον τόπο της ταφής δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα και θα γίνει είτε στο Γαλατά Χανίων, είτε στο Βραχάτι Κορινθίας, μετά από πομπή, όπως φέρεται να σκέφτεται η κόρη του, Μαργαρίτα, προκειμένου να είναι κοντά.

Related posts