Για όσους έζησαν τον Ολυμπιακό Λευκωσίας το 2013…
Η άποψη του balla

Για όσους έζησαν τον Ολυμπιακό Λευκωσίας το 2013…

Μόνο, αυτοί οι οποίοι έχουν ζήσει την μεγάλη αγωνιστική και οικονομική κρίση που κτύπησε κυριολεκτικά και παραλίγο να διαλύσει την ομάδα και το σωματείο, μπορούν να εξιστορήσουν το σημερινό σκηνικό στον Ιστορικό Ολυμπιακό Λευκωσίας.
Θυμάμαι τότε. Δεν υπήρχε άνθρωπος ο οποίος συνεργάστηκε με τους «μαυροπράσινους» που δεν είχε να παίρνει χρήματα.
Μία προσωρινή διοίκηση και μία προπονητική ομάδα από…εθελοντές ανέλαβε το δύσκολο εγχείρημα να φτιάξει ένα ρόστερ προκειμένου να συμμετέχει στο πρωτάθλημα β΄κατηγορίας αφού είχε προηγηθεί ο υποβιβασμός.
Ήταν μία μεγάλη δοκιμασία για όλους τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ που είχαν ανάμιξη στην εποχή εκείνη. Μία χούφτα ανθρώπων βασικά γνήσιοι φίλοι της ιστορικής ομάδας με κομμένη την ανάσα, τράβηξαν το δύσκολο δρόμο για να βρουν ανταπόκριση στο οικονομικό κάλεσμα.
Θυμάμαι επίσης, την έγνοια τους αν θα καταφέρουν να αποφύγουν περαιτέρω συνέπειες που θα οδηγούσαν την ομάδα σε πιο χαμηλή κατηγορία από τη β΄.
Η αναδιοργάνωση είχε αρχίσει. Με πίστη στις δυνάμεις και με κίνητρο την αγάπη τους προς την ομάδα, οι εθελοντές Ολυμπιακοί άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούσαν να ανατρέψουν το αρνητικό σκηνικό.
Όταν ανάλαβε την προεδρία ο  Κωστάκης Σεραφείμ (βλέπε 2015) άρχισε για τα καλά η οικονομική και αγωνιστική ανάκαμψη. Με ιδιαίτερα προσεγμένη πολιτική και με νοικοκύρεμα σε όλους τους τομείς, ο Ολυμπιακός παρά το σοκ τότε στον αγώνα με την Αναγέννηση Δερύνεια, επέστρεψε αργότερα στη μεγάλη κατηγορία και παρόλο ότι έπεσε ξανά κατηγορία, ήρθε η σεζόν 2018-19 να τον επαναφέρει στην κατηγορία.
Τότε, επέστρεψε και ο Χριστόφορος Τορναρίτης. Το δίδυμο Τορναρίτη-Σεραφείμ δούλεψε σχεδόν στην εντέλεια. Εκμηδένισαν τα χρέη και έφτιαξαν ομάδα με παρών και με μέλλον.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Εξαιρετική πορεία το 2019-20 με τον Πάμπο Χριστοδούλου προπονητή, ακόμα καλύτερη την επόμενη σεζόν με τον Πετράκη και τον Γιανέφσκι.

Ο Ολυμπιακός έγινε ομάδα αρεστή σε όλους τους φιλάθλους. Ακόμα, έγινε μαγαζί-γωνία με τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών, που έχουν σήμερα σαν αποτέλεσμα να είναι σε πολύ καλή αγωνιστική αλλά και οικονομική θέση.
Μέσα στην 8ετία 2013-21 θαρρώ ότι δημιουργήθηκαν οι σωστές βάσεις που επιτρέπουν ώστε η ιστορική ομάδα να βαδίζει με ασφάλεια.
Νοείται βεβαίως, ότι δεν πρέπει να σημειωθούν τα λάθη του παρελθόντος. Χρειάζεται να δοθεί συνέχεια στο μυαλωμένο πλάνο που ακολουθεί η διοίκηση.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

Related posts