Ο Μάγκλιτσα βάζει τέλος στα άσφαιρα 9άρια – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ο Μάγκλιτσα βάζει τέλος στα άσφαιρα 9άρια
ΑΠΟΕΛ

Ο Μάγκλιτσα βάζει τέλος στα άσφαιρα 9άρια

Με την επισημοποίηση της μεταγραφής του Άντον Μάγκλιτσα στον ΑΠΟΕΛ έγινε γνωστό και το νούμερο που επέλεξε στη φανέλα του. Ένα νούμερο, το 9, που τα τελευταία χρόνια είχε «ξεθωριάσει» στον ΑΠΟΕΛ.

Ειδικά την τελευταία τριετία οι επιλογές για το 9άρι δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, με τους «γαλαζοκίτρινους» να αποκτούν παίκτης που δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις και δεν σήκωσαν το βάρος της επίθεσης.

Ο Άντχε Νούχιου που φόρεσε πέρυσι τη φανέλα με το «9» αποχώρησε χωρίς καν να σκοράρει στο πρωτάθλημα! Το μοναδικό του γκολ το είχε πετύχει τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη (Γιουρόπα Λιγκ). Ούτε ο προκάτοχός του Λίνους Χαλένιους μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Αποχώρησε έχοντας πετύχει έξι γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2019/20. Μόλις δύο γκολ στο πρωτάθλημα από τον Ρέζα Γκουτσανετζάντ την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Και οι αριθμοί φανερώνουν πως οι τρεις τελευταίες επιλογές για το «9» ήταν άστοχες. Ο τελευταίος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα με το «9» στον ΑΠΟΕΛ και πέτυχε διψήφιο αριθμό γκολ ήταν ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, ο οποίος είχε 10 γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2016/17 και 15 γκολ την επόμενη, αν και μάλλον αδικήθηκε, αφού ουδέποτε αναγνωρίστηκε η προσφορά του στο βαθμό που του άξιζε.

Όσοι αποκτήθηκαν και φόρεσαν το «9» μετά τον Ντε Καμάργκο… πέρασαν και δεν ακούμπησαν. Αλλά με τον Άντον Μάγκλιτσα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλοι γνωρίζουν την αξία του και δεν χωρά αμφιβολία πως μετά από χρόνια το ΑΠΟΕΛ βρήκε αξιόπιστο και δυνατό «9άρι».

Ειρήνη Σπυροπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ