Α.ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ: Το… μπαμ του καλοκαιριού! (ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ) – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Α.ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ: Το… μπαμ του καλοκαιριού! (ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ)
Α' Κατηγορία

Α.ΜΑΓΚΛΙΤΣΑ: Το… μπαμ του καλοκαιριού! (ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ)

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Μέχρι να κοπάσει το ένα μπαμ, έρχεται το άλλο μπαμ του καλοκαιριού από το ΑΠΟΕΛ. Η τελευταία βόμβα που… πυροδοτήθηκε από τους «γαλαζοκίτρινους» ως γνωστόν ακούει στο όνομα Άντον Μαγκλίτσα και όπως και οι προηγούμενες ηχηρές μεταγραφές του φετινού καλοκαιριού από το ΑΠΟΕΛ δεν είναι καθόλου άγνωστος.
Βάση αριθμών είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς που πέρασε από την Κύπρο τα τελευταία πολλά χρόνια. Τα 17 γκολ σε ένα πεντάμηνο με τον Απόλλωνα (Ιανουάριος-Μάιος 2016), τα 25 της επόμενης σεζόν (2016-2017), τα 26 της σεζόν 2017-2018 και τα 14 σε ένα εξάμηνο (Αύγουστος 2018-Ιανουάριος 2019) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ήταν Φεβρουάριος του 2019. Το μεταγραφικό καθεστώς της Κίνας όντας διαφορετικό από το δικό μας στο κομμάτι των ημερομηνιών επέτρεπε στην Γκουινζού να έρθει να πληρώσει την ρήτρα και να τον αποκτήσει Φεβρουάριο μήνα όπως και έγινε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Απόλλωνα που δεν μπορούσε σε εκείνο το χρονικό σημείο να καλύψει το κενό του. Ο Απόλλωνας έβαλε στο ταμείο του ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο αλλά δεν μπορούσε να το εκμεταλλευτεί. Η απώλεια Μαγκλίτσα έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην απώλεια του τίτλου εκείνης της σεζόν.
Με φόρα από τον Απόλλωνα έβαλε 20 γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Κίνα, ενώ έβαλε άλλα 12 την επόμενη που ήταν και η τελευταία του στην Ασία. Βρήκε τεράστιο συμβόλαιο στην Ευρώπη. Η Τουρκική Καισέρισπορ έσπρωξε χρήμα και τον έπεισε. Τα 600 χιλιάρικα ετησίως που του έδωσε για την σεζόν 2020-2021 παίρνοντας τον με ελευθέρα μεταγραφή ήταν τεράστιο ποσό. Βρήκε δίχτυα στην Τουρκία 8 φορές και την τελευταία ημέρα του περασμένου Ιουνίου έμεινε ελεύθερος.

Όπως και σε κάθε μεταγραφική περίοδο είτε αυτή είναι χειμερινή είτε θερινή από την ημέρα που έφυγε «έπαιξε» και πάλι το όνομα του για τον Απόλλωνα. Αυτή την φορά όντως του έγινε πρόταση υπό την έννοια ότι του διεμήνυσαν πόσα μπορούσαν να του δώσουν για να επιστρέψει. Σε κάποια στιγμή ατόνησε το θέμα καθώς ο Κροάτης δεν απαντούσε καθώς όπως έλεγε έψαχνε κάτι καλύτερο. Φαίνεται ότι αυτό το βρήκε στο ΑΠΟΕΛ σε συμβόλαιο διετές, μέχρι το καλοκαίρι ου 2023 και για την ώρα αποτελεί την πιο ηχηρή μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού στην Κύπρο.

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ