Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ σε κάθε Παύλο Κοντίδη (ΣΧΟΛΙΟ)
Α' Κατηγορία

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ σε κάθε Παύλο Κοντίδη (ΣΧΟΛΙΟ)

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Δεν τα κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο των μεταλλίων ο Παύλος Κοντίδης στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.  Ο πρώτος σύγχρονος Κύπριος αθλητής που το 2012 κατέκτησε ολυμπιακό μετάλλιο με τα χρώματα της Κύπρου, αξίζει όμως το δικό μας σχόλιο.

Κακώς μάθαμε σε αυτό τον τόπο να θυμόμαστε τους αθλητές μας μόνο στις επιτυχίες. Την ίδια νοοτροπία έχουν αρκετοί και στον χώρο των ομαδικών αθλημάτων. Δεν είναι τυχαίο που άδεισαν τα γήπεδα κι ας βρίσκουν κάποιοι δικαιολογίες και προφάσεις για κάρτες φιλάθλου, σκάνδαλα και παραλήψεις.

Όταν κανείς αγαπά τον αθλητισμό και γενικότερα την υγιή ζωή, δεν βρίσκει δικαιολογίες για να μην στηρίζει την ομάδα του, ούτε προφάσεις για να μην αθλείται ή να στηρίζει τον χώρο.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, που τα προηγούμενα χρόνια θυμούνταν αθλητές τύπου Κοντίδη, Παγδατή, Παρέλλη, Ιωάννου, Tραϊκοβιτς κτλ και έτρεχαν να σταθούν δίπλα τους για να φωτογραφηθούν και να πάρουν μέρος από την επιτυχία τους, σήμερα που είναι;

Κομματάρχες, παράγοντες, λεφτάκηδες και σπόνσορες που είχαν συγκεκριμένη ατζέντα σήμερα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που έπρεπε να στέκονται δίπλα από αθλητές τύπου Κοντίδη. Και αυτά δεν τα λέμε σήμερα γιατί θέλουμε να είμαστε οι «σοφότεροι». Τα λέγαμε και πιο παλιά (βλ. ΕΔΩ ) όταν γινόταν μια παρόμοια συζήτηση στο ίδιο πλαίσιο.

Ζήσαμε και την εποχή όπου γέμισαν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με αναρτήσεις συγχαρητηρίων. Απέναντι σε ποδοσφαιρικές ομάδες και σε αθλητές. Σήμερα δεν είδαμε τόσες πολλές αναρτήσεις. Γιατί; Μόνο ο ΚΟΑ, η ΚΟΕ, ο ΚΟΕΑΣ θυμούνται τους αθλητές;

Δυστυχώς, αυτοί είμαστε… Αλλά αυτό δεν πρέπει να πληγώνει τον Παύλο Κοντίδη και κανένα Κοντίδη. Το καθήκον τους το έχουν ήδη κάνει. Έχουν ήδη μάθει σε αρκετά νέα παιδιά, αθλήματα που δεν είχαν ακούσει ποτέ ξανά. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία. Μεγαλύτερη από κάθε μετάλλιο…

Παύλο Κοντίδη, προσωπικά σε είχα γνωρίσει και μιλήσαμε αρκετές φορές. Τόσο στα καλά, όσο και στα δύσκολα. Για άλλη μια φορά σε ευχαριστούμε και ως δημοσιογράφοι του αθλητικού χώρου, υποσχόμαστε να είμαστε πιστά δίπλα σε κάθε σας προσπάθεια. Σε κάθε προσπάθεια διατήρησης και εδραίωσης ενός χώρου που προάγει εθνικά και πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες.

Οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι…

Tάσος Θεοδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ