Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Τα νέα δεδομένα, τα ψέματα και οι αλήθειες… (ΒΙΝΤΕΟ)
Α' Κατηγορία

ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: Τα νέα δεδομένα, τα ψέματα και οι αλήθειες… (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλά και σημαντικά ανέφερε κατά τη συζήτηση podcast στους Βάσσο Ηλιάδη και Μάριο Νεοφύτου ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Ηλιάδης η συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη αρκετό καιρό προτού ξεσπάσει η σύγκρουση ανάμεσα σε ΓΣΠ και Ομόνοια που είχε ως αποτέλεσμα και την εξέλιξη με το θέμα της έδρας και τη συμφωνία με τον Εθνικό για το Δασάκι.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κωνσταντινίδης εξήγησε χωρίς κολλήματα και με νηφαλιότητα το τι ισχύει σε κάθε περίπτωση ομάδας, ποια είναι τα δεδομένα με τις έδρες, οι προοπτικές βελτίωσης, τα λάθη και τα νέα πλάνα.

Με αφορμή αυτή τη συζήτηση εμείς να θυμίσουμε αρχικά τα γήπεδα που θα χρησιμοποιούν ως έδρες τη σεζόν 2021-22 οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας, υποσημειώνοντας τα δεδομένα για την κάθε περίπτωση:

ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας: ΓΣΠ – (Γίνονται από το 2019 προκαταρκτικά σχέδια για ιδιόκτητο γήπεδο 13.000 θέσεων με δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης σε οποιανδήποτε φάση σε 19.000 έως 20.000 καθίσματα, στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς όπου το Σωματείο είχε ήδη εκμισθωμένο χώρο 50.000 τ.μ.)

Ομόνοια Λευκωσίας: ΓΣΠ για τα ευρωπαϊκά – (Δασάκι Άχνας αν εξελιχθούν όλα ομαλά με τη συμφωνία με τον Εθνικό Άχνας)

Ολυμπιακός Λευκωσίας: ΓΣΠ

ΑΕΛ Λεμεσού: Τσίρειο Στάδιο – (Υπό κατασκευή το Limassol Arena – Αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2022)

Απόλλων Λεμεσού:
Τσίρειο Στάδιο – (Υπό κατασκευή το Limassol Arena – Αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2022)

Άρης Λεμεσού: Τσίρειο Στάδιο – (Υπό κατασκευή το Limassol Arena – Αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2022)

Δύο χρόνια εργασιών στο Limassol Arena | Apollon FC

Δόξα Κατωκοπίας: Μακάρειο (Αν εξελιχθούν όλα ομαλά, από τον Νοέμβριο θα αγωνίζεται στο δικό της γήπεδο στην Περιστερώνα)

ΠΑΕΕΚ Κερύνεια: Μακάρειο Στάδιο

ΑΕΚ Λάρνακας: «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ»

Ανόρθωση Αμμοχώστου: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Εθνικός Άχνας: Δασάκι Άχνας

Πάφος FC: Στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης»

Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα για κάποιες ομάδες που δεν έχουν δικό τους γήπεδο είναι εκεί. Τα κόστα ενοικίου και τα κόστα παραστάσεως δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και αυτό είναι κάτι που επιχειρείται να διορθωθεί και να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ: Ανοίγει ο δρόμος για το… σπίτι της Εθνικής – Balla.com.cy

Στα πολύ θετικά ωστόσο είναι το ότι η  ΚΟΠ έχει θέσει το δικό της πλάνο για τη δημιουργία αθλητικού κέντρου της Ομοσπονδίας και των Εθνικών Ομάδων. Θυμίζουμε ότι το αθλητικό κέντρο υπολογίζεται να είναι σε πλήρη λειτουργία το 2024 (βλ. ΕΔΩ )

Μέχρι την 6η Αυγούστου 2021  αναμένονται και τα αποτελέσματα του σχετικού διαγωνισμού για το «Εθνικό Αθλητικό Κέντρο», ενώ έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν από την Κυβέρνηση συγκεκριμένη έκταση γης στον Κόρνο.

Αυτούσιο το podcast:

Τάσος Θεοδώρου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ