Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΑΥΤΑ είδαμε από Ραπίντ και Σπάρτα, τα είδε και ο Τιμούρ! (ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ)
Α' Κατηγορία

ΑΥΤΑ είδαμε από Ραπίντ και Σπάρτα, τα είδε και ο Τιμούρ! (ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ)

Χρήσιμα συμπεράσματα έβγαλαν και από τις δύο αναμετρήσεις του Σαββάτου στην Ανόρθωση, όπου οι υποψήφιες αντίπαλοι της ομάδας, αγωνίστηκαν για τα εγχώριά τους πρωταθλήματα.
Η μεν Ραπίντ έχασε με 2-0 εντός έδρας (Διαβάστε ΕΔΩ), η δε Σπάρτα κέρδισε με ανατροπή 3-2 (Διαβάστε ΕΔΩ).
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα στοιχεία των δύο ομάδων, όσα έδειξαν βέβαια στα ματς του Σαββάτου κάνοντας αρχή με το πρώτο χρονικά που ήταν της Ραπίντ:
Είναι ομάδα που αρέσκεται να παίζει με χτίσιμο από την άμυνα. Βγάζει συνήθως την μπάλα στα πλάγια και προσπαθεί να φορτώσει τις πτέρυγες. Βάζει αρκετούς παίκτες στην περιοχή με σκοπό να δημιουργήσει υπεραριθμίες. Αμυντικά, παρά το γεγονός πως δέχθηκε δύο γκολ, είναι αρκετά καλή. Το πρώτο γκολ που δέχθηκε όμως ήταν από λάθος αμυντικό στο build up. Στο ματς με τη Χάρτμπεργκ, ουσιαστικά πλήρωσε το γεγονός πως δέχθηκε πρώτη γκολ γιατί ήταν αρκετά πιεστική στο β’ ημίχρονο.
Για την Σπάρτα, είναι και αυτή ομάδα που προσπαθεί να παίξει με τη μπάλα κάτω. Η γραμμή άμυνάς της είναι αρκετά ψηλά και προσπαθεί να παίξει γρήγορο και κάθετο ποδόσφαιρο από την άμυνα με ένα άγγιγμα της μπάλας, στοχεύοντας στον φορ κορυφής. Ωστόσο σε αυτό έχει και… plan B εάν δεν της βγαίνει μέσα στο παιχνίδι, καθώς οι αμυντικοί της έχουν εξαιρετικές μεταβιβάσεις, προσεγγίζοντας με ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Αρέσκεται να παίζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ενώ με το που χαθεί η μπάλα, πιέζουν αρκετά ψηλά.
*Μετά τον επαναληπτικό αγώνα στην Πράγα, ο Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει την ευκαιρία να δει τον αντίπαλο στην επόμενή του αγωνιστική υποχρέωση εντός συνόρων.

Κύπρος Εγγλέζος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ