Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ο Έρικσεν δεν επιστρέφει στη Serie A αν δεν αφαιρέσει τον βηματοδότη
EURO

Ο Έρικσεν δεν επιστρέφει στη Serie A αν δεν αφαιρέσει τον βηματοδότη

Η ειδική επιστημονική επιτροπή της Ιταλίας άναψε… κόκκινο στην επιστροφή του Κρίστιαν Έρικσεν στη Serie A αν δεν αφαιρεθεί ο βηματοδότης. 

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με την κατάρρευσή του στην πρεμιέρα του EURO. Το πρώτο βήμα αποκατάσταση έγινε με την τοποθέτηση του εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (βηματοδότη), εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε επιτυχημένα άμεσα. Ωστόσο, η επιστροφή στη Serie A μόνο σίγουρη δεν είναι, μιας και η επιστημονική επιτροπή του πρωταθλήματος θέλει τον 29χρονο απαλλαγμένο από τον βηματοδότη.

«Ο Ερικσεν δεν μπορεί να παίξει στην Ιταλία. Εάν ο παίκτης έχει αφαιρέσει τον βηματοδότη και το πρόβλημα μπορεί να λυθεί, τότε μπορεί να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του με την Ίντερ» τόνισε ο Φραντσέσκο Μπρακονάρο, μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ιταλικής Ομοσπονδίας.

Θυμίζουμε, πως υπάρχει νόμος στην Ιταλία που απαγορεύει στους αθλητές να συνεχίσουν εκεί την καριέρα τους αν έχουν υποστεί έμφραγμα. Το κάνουν πολλά χρόνια τώρα κι έχουν καταφέρει να μειώσουν κάτω από 3% τους θανάτους αθλητών από προβλήματα καρδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ