Μπήκε στο 76′, σκόραρε στο 90′ και χάρισε στην Τσέλσι ένα τρομερά σημαντικό «τρίποντο» ψυχολογίας. Ο Κρίστιαν Πούλισικ διαμορφώνοντας το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ έσωσε την ομάδα του που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα μπροστά από την αντίπαλη εστία. Ο Ζορζίνιο στο 87′ είχε νικηθεί από τον Φαμπιάνσκι σε πέναλτι, στο μοναδικό λάθος που έκανε στο ματς ο Ντόουσον, ο οποίος αποβλήθηκε για την ανατροπή στον Λουκάκου.
Όσο η Τσέλσι δεν μπορούσε ν’ αυξήσει την ένταση στο παιχνίδι της, την πίεση, τα τρεξίματα και τις εμπνεύσεις, τόσο η άμυνα της Γουέστ Χαμ έβγαινε νικήτρια. Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν ιδανικό για… την σιέστα από το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα, αφού ουδέποτε η αναμέτρηση πρόσφερε κάποια συγκίνηση είτε προς τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο, είτε προς τους τηλεθεατές.
Δεν υπήρχε ροή ποδοσφαίρου, δεν υπήρχαν ευκαιρίες και δεν υπήρχαν μεγάλα ρίσκα από τους ποδοσφαιριστές και αυτό έπρεπε ν’ αλλάξει είτε από τη μια κατεύθυνση, είτε από την άλλη, προκειμένου αυτό το παιχνίδι ν’ αποκτήσει ζωή και να τραβήξει το ενδιαφέρον.
Το δεύτερο μέρος έδειχνε σημάδια βελτίωσης με την πίεση της Τσέλσι να εντείνεται και τον Τίμο Βέρνερ να μην μπορεί να ξεφύγει από τον Ντόουσον που του κόντραρε κάθε προσπάθεια προς την εστία του Φαμπιάνσκι. Ο Μόγιες, δεν είχε ξεκινήσει τον Ντέκλαν Ράις στα χαφ, αφού έρχεται και ο πολύ σημαντικός ημιτελικός με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όμως, τον έριξε στο ματς στο τελευταίο ημίωρο αντί του Νομπλ.
Τα «σφυριά» φάνηκε να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 70ο λεπτό είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Μεντί να λέει διπλό «όχι» στον Γιαρμολένκο που πάτησε περιοχή από δεξιά! Και στα… καπάκια η Τσέλσι απάντησε με τον Μάουντ να σουτάρει, τον Ντόουσον να βάζει κόντρα και τον Βέρνερ να πλασάρει δυνατά άουτ από πλάγια θέση. Ο κόσμος στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χρειαζόταν τέτοιες φάσεις για να ξεσηκωθεί καθώς η ατμόσφαιρα ήταν πολύ κακή και φυσικά αυτό ευνοούσε την Γουέστ Χαμ στην προσπάθεια που έκανε για να πάρει αποτέλεσμα.
Στο 74′ ήρθε και η εναέρια προβολή του Βέρνερ την οποία μπλόκαρε ο Φαμπιάνσκι και οι «μπλε» έβρισκαν τοίχο σε κάθε τους σκέψη και απόπειρα για το γκολ. Στο 84′ ο Ντόουσον στο μοναδικό του λάθος έπειτα από ένα εξαιρετικό παιχνίδι, έκανε πέναλτι στον Λουκάκου, αποβλήθηκε, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και από εκεί ο Ζορζίνιο με κάκιστη εκτέλεση νικήθηκε από τον Φαμπιάνσκι.
Αυτός που θα μιλούσε στο φινάλε ήταν ο Κρίστιαν Πούλισικ. Στα 14 λεπτά από την στιγμή που πέρασε στο ματς, βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να γίνει αποδέκτης του γυρίσματος του Μάρκος Αλόνσο από αριστερά και με πλασέ ο Αμερικανός λύτρωσε την Τσέλσι για το τελικό 1-0. Αυτή τη νίκη την χρειαζόταν πολύ το σύνολο του Τούχελ που μεσοβδόμαδα είχε ηττηθεί από την Άρσεναλ και είναι εμφανές πως αυτές οι μέρες είναι αρκετά κακές.

Μπέρνλι – Γουλβς 1-0
Μετά την νίκη επί της Σαουθάμπτον, η Μπέρνλι θέλησε να πάρει ακόμη μία νίκη στο Τερφ Μουρ απέναντι στην Γουλβς που θα της έδινε το πάνω χέρι στην μάχη που δίνει για να παραμείνει στην κατηγορία.
Οι «λύκοι» ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, στο 19ο λεπτό, με τον Γιόνι Κάστρο να συγκλίνει από τα αριστερά και να επιχειρεί ένα σουτ όμως ο Πόουπ αντέδρασε έγκαιρα, διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του. Οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, με τα πρώτα 45 λεπτά να τελειώνουν χωρίς κάποια ιδιαίτερη απειλή για τις εστίες των δύο τερματοφυλάκων.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ. Αρχικά, ο Ματέι Βίντρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σα όμως υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα, ο Σεμέδο εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ όμως ο Πόουπ απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το 0-0.
Στο 63ο λεπτό, η μοναδική αλλαγή του Μάικ Τζάκσον σε σχέση με την αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον, ο Ματέι Βίντρα, εκμεταλλεύτηκε το παράλληλο γύρισμα του Βέγκχορστ και άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στις εξέδρες του Τερφ Μουρ.
Μετά το γκολ, η Μπέρνλι αμύνθηκε εξαιρετικά και δεν ένιωσε την απειλή της Γουλβς, ενώ παράλληλα προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα για να κλειδώσει μία ακόμη νίκη στην έδρα της.
Οι «κλάρετς» είχαν καταφέρει να πάρουν το τρίποντο στα 5 από τα 6 τελευταία παιχνίδια που προηγήθηκαν στο σκορ και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έγινε κάτι διαφορετικό, με τους παίκτες του Μάικ Τζάκσον να παίρνουν την νίκη με 1-0, φτάνοντας στην 17η θέση της βαθμολογίας, πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
Μπράιτον-Σαουθάμπτον 2-2
Την ίδια ώρα στο Άμεξ, η Μπράιτον ήρθε ισόπαλη με 2-2 απέναντι στην Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της  34ης αγωνιστικής, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς κεφάλι στο σκορ, μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια στην άμυνα των «αγίων», πλασάροντας σε κενή εστία για το 4ο γκολ του στην τρέχουσα σεζόν. Η ομάδα του Ραλφ Χαζενούχτλ επιχείρησε να ισοφαρίσει άμεσα, όμως η προβολή του Τσε Άνταμς κατέληξε στο δοκάρι του Ρόμπερτ Σάντσες.
Λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνδιού, ο Νιλ Μοπέ δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά, ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45’, ο Τροσάρ επιχείρησε μία σέντρα και ο Σαλισού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας το για το 2-0.
Όμως η Σαουθάμπτον δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 45+4’, ο Γουόρντ Πράους εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας το 14ο γκολ από απευθείας εκτέλεση και μειώνοντας σε 2-1.
Στην επανάληψη, ο Άγγλος διεθνής της Σαουθάμπτον έφερε στα ίσια το παιχνίδι, σκοράροντας με ένα ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή, διαμορφώνοντας το 2-2. Οι «άγιοι» κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μία επική ανατροπή, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό μετά και το ακυρωθέν γκολ των «γλάρων» στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης.