Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Δεν αποκλείεται η ματαίωση! (ΔΗΛΩΣΗ)
Α' Κατηγορία

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Δεν αποκλείεται η ματαίωση! (ΔΗΛΩΣΗ)

Μόλις τρεις ήμερες πριν από την τελετή έναρξής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και λίγες ώρες πριν από την ανεπίσημη έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του πλανήτη, ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής δήλωσε ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ματαιωθεί η διοργάνωση».
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων», δήλωσε ο Τοσίρο Μούτο, σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο. Παράλληλα ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής ξεκαθάρισε ότι θα παρακολουθεί τους αριθμούς των λοιμώξεων και θα διεξάγει συζητήσεις με τους διοργανωτές, αν χρειαστεί.
«Έχουμε συμφωνήσει ότι, με βάση την κατάσταση με τον κορωνοϊό, θα συγκαλέσουμε και πάλι πενταμερή διάσκεψη. Σε αυτό το σημείο, τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν ή να μειωθούν, οπότε θα σκεφτούμε το τι πρέπει να κάνουμε όταν προκύψει μία τέτοια κατάσταση», πρόσθεσε.
Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται στο Τόκιο ενώ οι Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν ήδη μία φορά πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν χωρίς θεατές καθώς η Ιαπωνία αποφάσισε ότι οι αθλητές θα αγωνίζονται σε άδεια γήπεδα για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του ιού. Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τους διοργανωτές στις 19 Ιουλίου, από την 1η Ιουλίου, έχουν εντοπισθεί 58 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, μεταξύ των περίπου 20.000 ατόμων (σ.σ. αθλητές, μέλη αποστολών και δημοσιογράφους) που έχουν φτάσει στην Ιαπωνία. Το ποσοστό είναι μεγάλο καθώς αγγίζει το 2,6% επί του συνολικού πληθυσμού του Ολυμπιακού Χωριού. Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και το στοίχημα των διοργανωτών είναι να κρατήσουν χαμηλά τα κρούσματα,.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ