Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Μας…παίζουν μονότερμα για 47 χρόνια και εμείς ακόμα βάζουμε αυτογκόλ!
Α' Κατηγορία

Μας…παίζουν μονότερμα για 47 χρόνια και εμείς ακόμα βάζουμε αυτογκόλ!

Θυμάμαι όταν εκλέγηκε ο Τζίμι Κάρτερ πρόεδρος των ΗΠΑ. Πριν 44 χρόνια. Ήταν το 1977, τρία χρόνια μετά την εισβολή. Μαθητές στο δημοτικό. Αθώα πλασματάκια. Πιστεύαμε ακόμα στα παραμύθια που μας έλεγαν. Ότι ο Κάρτερ θα διώξει τους Τούρκους. Κάποιοι μάλιστα, κτυπούσαν τις καμπάνες, επειδή ο νέος πρόεδρος της Αμερικής θα ήταν ο σωτήρας μας.
Ο Τζίμι Κάρτερ ( ζει ακόμα στα 96 του χρόνια) όμως, δεν κατάφερε να πείσει τους Τούρκους να φύγουν. Όπως και κανένας άλλος μετέπειτα πρόεδρος της Αμερικής. Ούτε και πρόκειται να βρεθεί πολιτικός ηγέτης ή οποιαδήποτε άλλη χώρα να τους πείσει.
Μεγαλώνοντας, έμαθα να αναλύω πιο σωστά και πιο αντικειμενικά τα δεδομένα. Και να σας πως την αλήθεια;
 Από το 2004 και μετέπειτα, δεν πίστεψα ποτέ μου, ότι έχει προοπτική λύσης του εθνικού μας προβλήματος. Απλά έχω από τότε την απορία κατά πόσο αν λέγαμε και εμείς ναι στο σχέδιο, θα λυνόταν το Κυπριακό. Δηλαδή, αν οι Τούρκοι, με το δικό τους ναι, θα έδειχναν συνέπεια στα τότε χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν και συμφωνήθηκαν.
Το γιατί έγινε βέβαια η εισβολή, δεν υπάρχει λόγος να το συζητά σήμερα, ένας λογικός άνθρωπος. Επειδή, ακόμα και αν η απάντηση είναι γνωστή και λέει ότι εμείς φέραμε τους Τούρκους μέσα στα πόδια μας, είναι εκτός θέματος πλέον τέτοια συζήτηση.
Εντός θέματος, είναι όμως το εξής. Από το 1974 μέχρι το 2021, οι Τούρκοι μας παίζουν μονότερμά.
Κάνουν ότι θέλουν και αποφασίζουν ότι θέλουν. Με ένα πολιτικό ηγέτη που φαντάζει και είναι πανίσχυρος, έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία όλων των διπλωματικών και στρατιωτικών κινήσεων.
Βασικά, παίζουν χωρίς αντίπαλο. Γιατί ο αντίπαλος τους ( εμείς και η Ελλάδα υποτίθεται) υποπίπτουμε συχνά σε αυτογκόλ και είμαστε αδύναμοι σε όλους τους τομείς για να τα βάλουμε μαζί τους.
Με αφορμή τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Ερντογάν στην Αμμόχωστο, σαφώς και αυτός ο τσάρος πολιτικός θα κάνει ότι θέλει. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ανοίξει ότι περιοχή θέλει και γουστάρει.
Πικρή αλήθεια, αλλά πραγματικότητα. Θα ζήσουμε και αυτό το σκηνικό. Δηλαδή, να δούμε την Αμμόχωστο να γίνεται προτεκτοράτο των Τούρκων. Όπως η Κερύνεια, η Μόρφου και οι άλλες κατεχόμενες περιοχές.
Όταν ο Ερντογάν θα κάνει αυτό που θέλει, προβλέπω και το εξής. Εμείς οι Έλληνες της Κύπρου θα αποδεχτούμε και αυτό το σκηνικό. Να θυμάστε ότι θα πάνε πολλοί στην Αμμόχωστο σαν «τουρίστες» πλέον και αργά αλλά σταθερά αναμένεται και να δεχτούμε και να ενισχύσουμε το Τουρκικό σχέδιο.
Θυμηθείτε τι γίνεται στη Κερύνεια. Όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, λέγαμε ότι θα πάμε μόνο να δούμε τα σπίτια μας. Με την πάροδο των χρόνων, πήγαμε και για θαλάσσιο μπάνιο, πήγαμε και για φαγητό και για ψώνισμα και για καζίνο!
Αυτό πιστεύω θα γίνει και με την Αμμόχωστο. Τουρίστες στον τόπο μας θα μας αναγκάσουν να γίνουμε οι Τούρκοι.
Υ.Γ Έφυγαν από τη ζωή, οι πολιτικοί και άλλοι, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μας πείσουν ότι όσο λέμε όχι, χάνουμε ευκαιρίες. Κάποιοι άλλοι πολιτικοί που κάνουν σήμερα κουμάντο στη χώρα μας, ακόμα και αν έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτούς που έφυγαν, αδυνατούν να πείσουν.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ