Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Μπαρτσελόνα: Σκέφτεται να μετακομίσει στο γειτονικό «Γιόχαν Κρόιφ»
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαρτσελόνα: Σκέφτεται να μετακομίσει στο γειτονικό «Γιόχαν Κρόιφ»

Η Μπαρτσελόνα εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει για μία σεζόν το «Καμπ Νόου» ώστε να γίνουν εργασίες εκσυγχρονισμού και να μετακομίσει στο «Γιόχαν Κρόιφ» που βρίσκεται δίπλα στο προπονητικό της κέντρο, σύμφωνα με την Mundo Deportivo.

Στα βήματα της «αιωνίας αντιπάλο», Ρεάλ Μαδρίτης, που μετακόμισε στο Βαλδεμπέμπας μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής στο ιστορικό “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, φαίνεται πως βρίσκεται η Μπαρτσελόνα.

Αυτό αποκαλύπτει με σημερινό της δημοσίευμα η «Mundo Deportivo», με την έγκυρη καταλανική εφημερίδα, που αναφέρει πως επιθυμία του προέδρου Λαπόρτα είναι να εκσυγχρονιστεί το «Καμπ Νόου» και για αυτό το λόγο εξετάζει το ενδεχόμενο να φύγει η πρώτη ομάδα από το σπίτι της τη σεζόν 2022-23 και να πάει να παίξει στο «Johan Cruyff».

Πρόκειται για το γήπεδο που ανήκει στην Μπαρτσελόνα και βρίσκεται στην επαρχία της Καταλωνίας, Σαντ Χοάν Δέσπι, δίπλα στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου (Ciutat Esportiva Joan Gamper) και το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 6.000 θεατές.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, αξιωματούχοι της Μπαρτσελόνα έχουν ήδη κάνει αρκετά ραντεβού με το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκεκλώνης για να δουν τα υπέρ και τα κατά της μετακόμισης στο Ολυμπιακό Στάδιο «Lluís Companys» που βρίσκεται στο λόφο του Μονζουίκ, που είχαν αρχικά ως πρώτη εναλλακτική.

Μειονεκτήματα αυτής της τοποθεσίας είναι το γεγονός πως θα χρειαστεί να κάνουν κάποια επένδυση χρημάτων τόσο όσον αφορά σε εγκαταστάσεις όσο και στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αντίθετα το «Johan Cruyff» θεωρείται μία έτοιμη λύση με μοναδική μείον τους μόλις 6.000 που μπορεί να φιλοξενήσει έναντι των 60.000 που χωράει η άλλοτε έδρα της Εσπανιόλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ