Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Η Alfa Romeo θα επιλέξει τους οδηγούς της για το 2022
AutoMoto

Η Alfa Romeo θα επιλέξει τους οδηγούς της για το 2022

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρέντ Βασέρ, αποκάλυψε πως η ομάδα του δεν θα επηρεαστεί από εξωγενής παράγοντες στην επιλογή του οδηγικού lineup της την επόμενη χρονιά. Η ομάδα της Sauber έχει υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Alfa Romeo ώστε η ομάδα να αγωνίζεται με το όνομα της ιταλικής φίρμας. Έκτοτε, η μία εκ των δύο θέσεων την καλύπτει οδηγός από την ακαδημία της Ferrari.

O Σάρλ Λεκλέρ βρέθηκε στην ομάδα το 2018, ενώ από τη στιγμή που ο Μονεγάσκος μετακόμισε στη Ferrari, o Αντόνιο Τζοβινάτσι τον αντικατέστησε.

Λίγο πριν οι ομάδες μεταφερθούν στο Σίλβερστον για το GP Μ. Βρετανίας, ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στη Sauber και την Alfa Romeo. O επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρέντ Βασέρ, αποκάλυψε πως δεν είναι υποχρεωμένοι στην ομάδα να πάρουν όποιον οδηγό υποδείξει η Ferrari. Μάλιστα, μιλώντας στο motorsport.com, αποκάλυψε το σκεπτικό του για την επόμενη χρονιά.

«Σίγουρα ο οδηγός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Μελλοντικά θα έχουμε ελεύθερη επιλογή οδηγού, αλλά η συνεργασία με τη Ferrari μας φέρνει σε θέση να συζητήσουμε για οδηγό της ακαδημίας τους. Έχουμε τον Αντόνιο ο οποίος βελτιώνεται πολύ. Όμως από τη στιγμή που θα έχουμε ελεύθερη επιλογή θα μιλήσουμε μαζί τους».

Ο Βασέρ έχει τεράστια εμπειρία με νεοφερμένους οδηγούς έχοντας ξοδέψει πολλά χρόνια στις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων. Παράλληλα, η ομάδα αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για νεαρούς οδηγούς να πάρουν την πρώτη τους γεύση Formula 1.

Αρκετοί υποψήφιοι οδηγοί έχουν συνδεθεί με την Alfa Romeo. Ο Κίμι Ράικονεν ενδέχεται να σταματήσει στο τέλος της σεζόν, πράγμα το οποίο αφήνει ήδη μια θέση κενή. Ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας Κάλουμ Άιλοτ, ο οδηγός ακαδημίας της Ferrari, Ρόμπερτ Σβάρτζμαν και ο οδηγός της Haas Μικ Σουμάχερ αποτελούν στόχοι.

Στην ακαδημία της Sauber συγκαταλέγεται επίσης ο οδηγός της Formula 2 Τεό Πουρσέρ. Ο 17-χρονος Γάλλος είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο και θα απασχολήσει πολύ σύντομα τον κόσμο της Formula 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ