Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΓΣΠ: Η «μαφία» το ατόπημα και η επόμενη μέρα…
Α' Κατηγορία

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΓΣΠ: Η «μαφία» το ατόπημα και η επόμενη μέρα…

Σαφώς και έχουν ξεφύγει από τον κανόνα της λογικής. Ξέφυγαν και από θέμα συμπεριφοράς αλλά και από θέμα χειρισμού, ενός θέματος που έπρεπε να είχε λυθεί, σχετικά εύκολα και με απόλυτη ηρεμία.
Η ιστορία του ΓΣΠ είναι συνυφασμένη με την Ομόνοια. Όπως και η ιστορία της Ομόνοιας, είναι συνυφασμένη με τον ΓΣΠ.
Πόσο μάλλον, για το νέο ΓΣΠ το οποίο από το 1999 φιλοξενεί στις κορυφαίες του εγκαταστάσεις την ποδοσφαιρική ομάδα της Ομόνοιας.
Παρακολουθώντας τον χαρτοπόλεμο που έχει ξεσπάσει, δεν μπορώ παρά να  τοποθετηθώ και να εκφράσω μία άποψη. Στο δικό μου μυαλό (τουλάχιστον) κυριαρχεί το γιατί οι δύο πλευρές έφτασαν σε όρια πολέμου.
Γιατί ο πρόεδρος της Ομόνοιας χαρακτήρισε «μαφία» το ΓΣΠ; Εκεί που πριν λίγες βδομάδες κύριε Παπασταύρου, καμαρώσατε το τρόπαιο του πρωταθλήματος. Εκεί επίσης που πανηγυρίσατε την μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας και εννοώ την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Δεν είναι δυνατόν να είναι «μαφίες» οι μέχρι πρότινος συνεργάτες σας. Η διεύθυνση του ΓΣΠ, ήταν όντως ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Ομόνοιας. Με αποδεικτικά μάλιστα στοιχεία, βοήθησε το σωματείο ( προτού γίνει εταιρεία) με παραδοχή όλων όσων έζησαν την πιο εφιαλτική (οικονομικά) εποχή των «πρασίνων».
Είναι ατόπημα η αναφορά περί «μαφίας» από τον πρόεδρο της Ομόνοιας. Πέρα από τα άλλα λάθη που έκανε χαρακτηρίζοντας τον ΓΣΠ σαν δημόσιο οργανισμό ( βλέπε κτίστηκε με δημόσιο χρήμα) χωρίς να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ατόπημα, έκανε όμως και η διεύθυνση του ΓΣΠ. Δεν θέλει την Ομόνοια είναι το ένα αλλά δεν νοείται από την άλλη να υποκινεί τις αρχές άλλων γηπέδων να μην τη φιλοξενήσουν.
Ποια μπορεί να είναι όμως η επόμενη μέρα; Θα βγει κάποιος νικητής από τη μεγάλη αυτή σύγκρουση;
Όχι είναι η δική μου απάντηση. Η Ομόνοια με το αγωνιστικό εκτόπισμα που διέπει τη σημερινή ποδοσφαιρική της ομάδα, έχει ανάγκη το καλύτερο γήπεδο της Κύπρου. Χάνοντας το (όπως όλα δείχνουν) χάνει συνάμα και ένα πλεονέκτημα.
Στερεί επίσης από τον κόσμο της την άνεση να παρακολουθεί τους εντός έδρας αγώνες από το πληρέστερο γήπεδο-στάδιο της Κύπρου.

Εν κατακλείδι, η απόφαση που έλαβε η διοίκηση Σταύρου Παπασταύρου, από την στιγμή που είναι με πλήρη συνείδηση είναι σεβαστή και θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Τότε θα δούμε αν το ρίσκο της διοίκησης των «πρασίνων» θα κοστίσει ή όχι στην ομάδα.
Ο ΓΣΠ από την άλλη, είχε και έχει δικαίωμα να φιλοξενεί όποια ομάδα θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στους δικούς του κανόνες.
Αν θέλουμε και να φαινόμαστε δίκαιοι, οφείλουν όλοι να παραδεχτούν ότι ο ΓΣΠ από τότε που έφτιαξε το νέο γήπεδο, τηρεί μία πολιτική που αφορά τις χρεώσεις, η οποία ουκ ολίγες φορές χαρακτηρίστηκε υπερβολική.
Όλοι όμως συμφωνούσαν και έλεγαν ότι από την στιγμή που επιλέγεις το καλύτερο, οφείλεις να πληρώσεις για να το έχεις.
Αυτό έγινε από την Ομόνοια και από κάθε άλλη ομάδα η οποία συνεργάστηκε με τον ΓΣΠ.
Κλείνοντας την άποψη μου, γράφω και το εξής. Διαφωνώ πλήρως με τους χαρακτηρισμούς Σταύρου Παπασταύρου ο οποίος ξέφυγε κυριολεκτικά, διαφωνώ παράλληλα με την αντίδραση του ΓΣΠ που τη χαρακτηρίζω σαν ρεβανσιστική και εισηγούμαι το εξής.
Ομόνοια και ΓΣΠ, έχουν μόνο μία επιλογή. Να ηρεμήσουν και να σκεφτούν σοφότερα. Ακόμα και μετά το υβρεολόγιο και οτιδήποτε άλλο επιστρατεύθηκε, θεωρώ και πιστεύω ότι δεν συμφέρει αγωνιστικά αλλά και οικονομικά στην Ομόνοια να φύγει από το ΓΣΠ, όπως επίσης δεν συμφέρει οικονομικά στο ΓΣΠ να χάσει τους «πράσινους».

Μιχάλης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ