Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ: Συγγραφέας, προπονητής…άνθρωπος!
Α' Κατηγορία

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΙΕΡΗΣ: Συγγραφέας, προπονητής…άνθρωπος!

Ο καθένας μας στη ζωή, έχει επιχειρήσει να προσφέρει και να διακριθεί από κάποιους τομείς.
Ότι και αν κάνουμε, ότι και αν καταφέρουμε (επαγγελματικά) έχω την άποψη ότι η ιστορία και η κοινωνία γενικότερα, μας κρίνει όλους από τις καθημερινές μας πράξεις. Από τον τρόπο που μιλάμε, από τις αποφάσεις μας αλλά κυρίως με το πως προσεγγίζουμε τον κάθε μας συνάνθρωπο.
Λάθη και αδυναμίες, όλοι έχουμε και όλοι κάνουμε. Όταν όμως καταφέρουμε να κερδίσουμε την εκτίμηση από τον συνάνθρωπο, τότε, θεωρώ πως έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε το στοίχημα στη ζωή μας.|
Όσο διαρκέσει (χρονικά και εννοώ ηλικιακά) η παρουσία μας στη ζωή. Αυτό, άλλωστε δεν το καθορίζουμε εμείς, παρά μόνο ο ύψιστος θεός.
Καταρχήν, να απολογηθώ στο φίλο Μιχάλη Χατζηπιερή, γιατί δεν έδωσα παρών στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ΠΟΛΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ».
Μπορώ όμως να εκδηλωθώ μέσω του κειμένου για αυτόν τον χαρισματικό άνθρωπο. Με το Μιχάλη Χατζηπιερή, δεν αναπτύξαμε ποτέ φιλία με τη σημασία της λέξης. Μας διακρίνει όμως αλληλοεκτίμηση.
Εγώ τον θυμάμαι και σαν ποδοσφαιριστή, τον έζησα πολύ καλύτερα σαν προπονητή και όσες φορές μιλήσαμε, διέκρινα πόσο πολύ ξεχωρίζει σε δύο τομείς.
Πρώτο, στον τομέα του ποδοσφαίρου. Έχει άπειρες γνώσεις. Έχει απόψεις όχι μόνο θεωρητικές παρά μόνο τις τεκμηριώνει με απόλυτα πειστικό τρόπο.
Εδώ είναι και η μεγάλη μου απορία. Πως δηλαδή, αυτός ο άνθρωπος του ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να κάνει μία μεγάλη προπονητική καριέρα.
Απορία η οποία σήμερα δεν μπορεί να απαντηθεί. Ήταν καθαρά, θέμα απόφασης και κρίσης, όσων είχαν την ευκαιρία να τον αξιοποιήσουν και δεν το έπραξαν.
Ο τομέας που κυριολεκτικά ξεχωρίζει ο Μιχάλης, είναι η ανθρωπιά του. Ο χαρακτήρας που κατάφερε να φτιάξει στη ζωή και να μας διευκολύνει όσους τον ξέρουμε να λένε τα καλύτερα και να τον θεωρούν σαν ένα άνθρωπο με ήθος, με ευγένεια και με ειλικρίνεια.
Σπάνια προτερήματα στην εποχή που ζούμε. Τα έχει και τα διατηρεί όμως ο Χατζηπιερής και μπράβο του.
Με τη δέουσα ευκολία σήμερα, μπορώ να αφιερώσω το χώρο αυτό για τον Συγγραφέα, τον προπονητή και τον άνθρωπο Μιχάλη Χατζηπιερή.
Σας το γράφω και σας το υπογράφω. Πρόκειται για ότι καλύτερο, να μιλάς για το ποδόσφαιρο, για τις αρχές της ζωής και το κάθε τι μαζί του.
Πρόκειται για μία εγκυκλοπαίδειας ζωής. Την οποία εγκυκλοπαίδεια όμως, λίγοι μπήκαμε στον κόπο να ανοίξουμε και να διαβάσουμε, ώστε να μάθουμε κάποια βασικά διδάγματα που αφορούν και το ποδόσφαιρο και τη ζωή μας.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ