Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Μία συμβουλή, στην ΚΟΕ και στον πρόεδρο της…
Α' Κατηγορία

Μία συμβουλή, στην ΚΟΕ και στον πρόεδρο της…

Ποτέ δεν ήμουν «ειδικός» για θέμα στίβου. Με χαροποιούσαν όμως, όπως και κάθε άλλο άνθρωπο, οι ατομικές και ομαδικές επιτυχίες των αθλητών.
Δεν μπήκα, ποτέ στη διαδικασία να κρίνω και να αξιολογήσω ένα αθλητή στίβου, αφού δεν κατέχω το παραμικρό από αυτό το θέμα.
Ακόμα και στο ποδόσφαιρο, που υποτίθεται ότι κάτι ξέρω, ναι μεν κάνω κριτική αλλά ξέρω να σέβομαι και να εκτιμώ αυτούς που ξεχωρίζουν με τις επιτυχίες τους.
Θεωρώ τον εαυτό μου «μικρό» και ανέτοιμο να…αφορίσει ονόματα προπονητών και παικτών που έφαγαν το ποδόσφαιρο με το κουτάλι.
Με αφορμή, τα όσα διαδραματίζονται στα ενδότερα της ΚΟΕ, έχω να γράψω πολλά, όμως θα περιοριστώ στα εξής.
Σαν είδος συμβουλής προς όσους εκείνους πήραν αποφάσεις οι οποίες έχουν ταρακουνήσει το οικοδόμημα του αθλητισμού και αν θέλετε, πάνε να προκαλέσουν διχόνοια ακόμα και μεταξύ των ίδιων αθλητών.
Για να καταλάβετε, την επιστολή συμπαράστασης προς την Άντρη Σιάλου, την υπέγραψαν αρκετοί και επιφανείς αθλητές, ενώ δεν την υπέγραψαν άλλοι, λόγω του ότι δέχτηκαν παρεμβάσεις και προφανώς…φοβήθηκαν.
Η δική μου συμβουλή προς την ΚΟΕ και στον πρόεδρο της κύριο Γιώργο Χρυσοστόμου, είναι η εξής.
Όσοι δεν έχουν σχέση με τον στίβο δεν δικαιούνται, όχι μόνο να έχουν άποψη, αλλά πολύ περισσότερο να αφορίζουν αθλητές και αθλήτριες που μας έκαναν περήφανους και μαζί ανέβασαν τη σημαία της χώρας στο ψηλότερο βάθρο.
Ακόμα και αν έχουν προσωπικές διαφορές με τους αθλητές αυτούς, λόγω του ότι π.χ ήταν στενά συνδεδεμένοι με την προηγούμενη διοίκηση, οφείλουν να διαχωρίσουν το προσωπικό συμφέρον με την αξία αυτών των προσώπων.
Αν όπως λέγεται, ο νέος πρόεδρος της ΚΟΕ, αποφάσισε να «καθαρίσει» όσους δεν συμπαθεί, τον συμβουλεύω να δείξει διαφορετική στάση.
Το σκηνικό που στήθηκε πριν από λίγα χρόνια στην Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και χώρισε το μπάσκετ σε στρατόπεδα, δεν μπορεί να επαναληφθεί, στο χώρο διοίκησης όλων των ομοσπονδιών πλην του ποδοσφαίρου.
Αν όμως ο κύριος Γιώργος Χρυσοστόμου και όσοι υποστήριξαν την αποπομπή της Άντρης Σιάλου και ενδεχομένως να κάνουν το ίδιο για άλλες προσωπικότητες του αθλητισμού, κατέχουν στοιχεία που τους επιτρέπουν να δικαιολογήσουν την απόφαση τους, ας τα δημοσιοποιήσουν.
Μόνο έτσι θα πείσουν αν έχουν δίκαιο. Αλλιώς όμως;

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ