Ακόμα και με…τον διάβολο γίνονται σύμμαχοι! – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ακόμα και με…τον διάβολο γίνονται σύμμαχοι!
Α' Κατηγορία

Ακόμα και με…τον διάβολο γίνονται σύμμαχοι!

Μιλούσα τις προάλλες με φίλους για το σκηνικό που είχε στηθεί, αναφορικά με την προεδρία της βουλής και στη συνέχεια για τον καταρτισμό των επιτροπών.
Όχι από μεγάλο ενδιαφέρον, παρά μόνο από περιέργεια. Άλλωστε, το ενδιαφέρον για την πολιτική και δη τις βουλευτικές εκλογές όχι μόνο χάθηκα, παρά μόνο εξανεμίστηκε.
Πάνω στη συζήτηση που λέτε, ρώτησα το φίλο μου, τι θα κάνουν τούτοι νομίζεις για να καταφέρουν να εκλέξουν πρόεδρο της βουλής και κατά πόσο θα συμφωνήσουν για τις διάφορες επιτροπές.
Είχε όμως έτοιμη την απάντηση και μου είπε. «Να θυμάσαι ότι τούτοι ακόμα και με τον διάβολο, μπορούν να γίνουν σύμμαχοι, φτάνει να κάνουν αυτό που θέλουν και τους συμφέρει».
Και πραγματικά, αυτό έγινε. Οι συμμαχίες που ακολούθησαν ήταν τέτοιες ώστε θυμίζουν και επιβεβαιώνουν την ατάκα του φίλου. Και αν π.χ για την προεδρία της βουλής, έγινε κάτι το φυσιολογικό, για τον καταρτισμό των επιτροπών, χρησιμοποιήθηκε διαβολική μέθοδος!
Μέχρι και νέα επιτροπή ανακάλυψαν και έφτιαξαν  για να βρουν λύση. Συγκεκριμένα Σ θα ιδρυθεί μια Ad Hoc Επιτροπή, για το δημογραφικό πρόβλημα, που θα καταλήξει στο ΕΛΑΜ και κάπως έτσι έληξε το θέμα.
Ψάχνοντας να μάθω την ακριβή ερμηνεία ad hoc κατέφυγα στο google και αντιγράφω ακριβώς την ερμηνεία.
Το ad hoc (αντ χοκ) είναι λατινική φράση που σημαίνει επί τούτω. Ο όρος είναι σήμερα διεθνής προσδιορισμός προερχόμενος από τη λατινική γλώσσα, ο οποίος υποδηλώνει τον σκοπό (τελικό αίτιο). Συχνά χρησιμοποιείται αμετάφραστος σε επιστημονικά κείμενα, στην πολιτική, τη διπλωματία, ή στον δημοσιογραφικό λόγο, για να περιγράψει ένα συλλογισμό ή μια πράξη που γίνεται για ειδικό σκοπό και συνήθως κατ’ εξαίρεση των συνηθισμένων κανόνων.
Με αυτό τον τρόπο…ξεμπέρδεψαν οι πολιτικοί αρχηγοί και βουλευτές. Παραπέμποντας μας ξανά στην ίδια ακριβώς άποψη.
Ότι όσα χρόνια και αν περάσουν. Όσα και να πάθουμε, δεν πρόκειται να μάθουμε την αλήθεια, περί τι εστί πολιτική και πιο πολύ περί τι εστί τα τελευταία χρόνια βόλεμα και συμφέρον στα ενδότερα της βουλής.
Υ.Γ Θυμίζω τη δήλωση της κυρίας Έμιλυ Γιολίτη, τον Ιούνιο του 2020 όταν γινόταν υπουργός Δικαιοσύνης. «Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο  για την εμπιστοσύνη».
Τον Ιούνιο του 2021, φεύγοντας δήλωσε μεταξύ άλλων. « Μάλλον εγώ υπέστη κόστος, και βαρύ μάλιστα, με την αποδοχή συμμετοχής μου σε μια κυβέρνηση η οποία γνωρίζετε καλά πως δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων από την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας».
Απλή αναφορά και υπενθύμιση, χωρίς κανένα δικό μου σχόλιο.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ