Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Το σοκ… και οι μετά θάνατον προφήτες!
Α' Κατηγορία

Το σοκ… και οι μετά θάνατον προφήτες!

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ο συγκλονισμός με τη σοκαριστική εικόνα-φάση όταν είδαμε τον Κριστιάν Έρικσεν να πέφτει στο έδαφος, δύσκολα φεύγει από το μυαλό.
Τα λεπτά που ακολούθησαν, μετά το σοκαριστικό γεγονός, από τα πιο δύσκολα για τον καθένα μας. Οι σκηνές και οι αντιδράσεις, παρέπεμπαν σε κάτι το αρνητικό και ανεπιθύμητο.
Μέχρι που ήρθαν τα ευχάριστα νέα. Όταν αντικρύσαμε τη φώτο του Κριστιάν με ανοικτά τα μάτια του, όχι μόνο ανακουφιστήκαμε, παρά μόνο πανηγυρίσαμε.
Στη συνέχεια, το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, έκανε ακόμα καλύτερα την κατάσταση και όλα έδειχναν πως αποφεύχθηκε το μοιραίο γεγονός.
Ο Έρικσεν νίκησε τη μάχη με το θάνατο. Και όλοι μας, αρχίσαμε να συζητούμε την αμεσότητα με την οποία κινήθηκαν άπαντες. Με πρώτο και καλύτερο τον Σίμον Κιάερ. Αυτός φαίνεται να ήταν ο πρωτεργάτης για να σωθεί η ζωή του Έρικσεν. Μπράβο στο παλληκάρι. Μπράβο και στους γιατρούς που κινήθηκαν σωστά και έγκαιρα, μπράβο σε όλους για τη συμβολή τους ώστε το παραλίγο δυσάρεστο περιστατικό να εξελιχθεί σε βασανιστικό μεν, αλλά με αίσια κατάληξη.
Κρατάω όμως την δήλωση του Ζοσέ Μουρίνιο. Πάντα παραστατικός και ιδιαίτερα αυθεντικός, ο Πορτογάλος προπονητής, είπε τα εξής συγκλονιστικά, για το συμβάν με τον Έρικσεν.
«Ο Θεός έβλεπε ποδόσφαιρο εκείνη την ώρα και έσωσε τη ζωή του. Σκέφτομαι όλη τη μέρα αυτό που συνέβη. Ευτυχώς το ποδόσφαιρο έχει εξελιχθεί σε θέματα οργάνωσης με τα ιατρικά πρωτόκολλα που ακολουθούνται.
Η ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από το ποδόσφαιρο. Αξίες όπως η αγάπη, το οικογενειακό πνεύμα απέκτησαν μεγαλύτερη σημασία. Προσευχήθηκα και έκλαψα, όπως και τόσα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Ευτυχώς τα νέα ήταν πολύ καλά».
Από το Σάββατο 12 Ιουνίου, παρελαύνουν και εδώ στην Κύπρο οι απόψεις, τα σχόλια και οι εισηγήσεις για το πως πρέπει να αλλάξει το σκηνικό στα γήπεδα και πως πρέπει επίσης να προστατευθούν οι αθλητές.
Ειλικρινά, παρακολουθώ, ένα μπαράζ δηλώσεων, το οποίο επιβεβαιώνει τα εξής κατά την άποψη μου.
Ότι για μάθουμε κάτι, πρέπει να πάθουμε καθώς επίσης και ότι η ευαισθητοποίηση μας, συνήθως γίνεται μετά θάνατον. Γινόμαστε όλοι προφήτες, κατόπιν εορτής. Αυτό είναι το μεγάλο μας μείον. Σαν άνθρωποι. Σαν κοινωνία,σαν,σαν,σαν.
Δεν θέλω να μειώσω την ευαισθησία, όλων όσων μίλησαν για το συμβάν με τον Έρικσεν, Αυτό που θέλω όμως να καταγράψω, είναι την ανευθυνότητα που μας διακρίνει για να λάβουμε έγκαιρα μέτρα προστασίας των αθλητών και την υπευθυνότητα που δείχνουμε, αλλά (ως συνήθως) με καθυστέρηση.
Να το χωνέψουμε και να το καταλάβουμε. Η πρόληψή, είναι η καλύτερη θεραπεία. Στο γήπεδο που έγινε το συμβάν με τον Έρικσεν, υπήρχαν τα κατάλληλα αντίδοτα και οι κατάλληλοι άνθρωποι, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Στα δικά μας γήπεδα, υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις; Εν όψει του ότι είναι σε εξέλιξη ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν, θα ληφθεί υπόψη αυτό που έγινε στο «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης;

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ