«Ε…Σολωμό», είμαστε για πάτσους και για φτύσιμο! – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

«Ε…Σολωμό», είμαστε για πάτσους και για φτύσιμο!
Α' Κατηγορία

«Ε…Σολωμό», είμαστε για πάτσους και για φτύσιμο!

Ούτε τα προσχήματα δεν μπορούμε (σαν κοινωνία) να διατηρήσουμε. Ούτε καν προς τους νεκρούς ανθρώπους που ευτυχήσαμε να απολαύσουμε το ταλέντο και το ήθος τους.
Ο Χρίστος Παπαδόπουλος, ήταν ηθοποιός. Και για όσους δεν ξέρουν τη σωστή ερμηνεία της λέξης ηθοποιός, τους θυμίζω. Ηθοποιός σημαίνει ποιώ το ήθος. Ηθοποιός σημαίνει αυτός που φτιάχνει -υποδύεται- δημιουργεί κάποιον χαρακτήρα.
Αυτός ήταν ο Χρίστος Παπαδόπουλος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2018 και χάρισε στο Δήμο Λεμεσού το οικογενειακό του αρχοντικό.
Ένα από τα λίγα, παλιά αρχοντικά που έμειναν στον παραλιακό δρόμο της πόλης και το οποίο είχε τη δική του αξία και ιστορία.
Δεν θα σταθώ, αν άξιζε τρία ή περισσότερα ή λιγότερα εκατομμύρια ευρώ. Εκείνο που όχι απλά θλίβει, παρά μόνο συνθλίβει τον ανθρώπινο νου, είναι το πως…πέταξαν κυριολεκτικά τον ΗΘΟΠΟΙΟ σε κοιμητήριο της πόλης.
Αντικρύζοντας την εικόνα με τον πρόχειρο σταυρό (από την ημέρα της ταφής του) στο μυαλό μου δεν χρειάστηκε να περάσει οτιδήποτε άλλο, από το συγκλονισμό και το μεγάλο γιατί.
Πως είναι δυνατόν, να μην ενδιαφερθεί κανένας για τον συμπαθέστατο και άκρως αγαπητό «ε…Σολωμό». Ο οποίος για 10ετίες ήταν σήμα κατατεθέν στην οικογένεια των ηθοποιών αλλά και γενικά στην κοινωνία και σε όσους είχαμε την τύχη να τον ζήσουμε, είτε στο σανίδι του θεάτρου, είτε στην τηλεόραση.
Είμαστε για πάτσους. Είμαστε για φτύσιμο, είμαστε, πολύ λίγοι και πολύ μικροί αγαπητέ και αξιοθαύμαστε «ε…Σολωμό».
Αν μπορούσες αγαπητέ Χρίστο Παπαδόπουλε, να άνοιγες τα μάτια και να σηκωνόσουν από τον τάφο, θα συμφωνούσες ότι άφησες φεύγοντας, ένα πολύ μικρότερο σε ήθος κόσμο.
Όσο για την ευαισθησία που έδειξαν, όσοι σε ξέχασαν για τρία σχεδόν χρόνια, είμαι σίγουρος ότι δεν θα τους συγχωρούσες.
Ακόμα και με το τεράστιο σου ήθος, πάλι θα ένιωθες την σε βάρος σου αδικία και την απουσία της στοιχειώδους έστω εκτίμησης.
Για τους κύριους του Δήμου Λεμεσού, ειλικρινά δεν αξίζει να γραφτεί ούτε και μία λέξη.
Για τούτο και δεν θα τους γράψω οτιδήποτε. Ο καθένας άλλωστε έχει μυαλό, έχει και συνείδηση για να καταλάβει…

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ