Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Π.ΛΟΥΚΑ στο balla: «Νιώθω έτοιμος για ομάδα του BIG-6» (ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)
Α' Κατηγορία

Π.ΛΟΥΚΑ στο balla: «Νιώθω έτοιμος για ομάδα του BIG-6» (ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ)

Η αλήθεια να λέγεται, η σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Κύπρο ανέδειξε αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές, πολλοί έκαναν και μεταγραφές πριν καν αρχίσει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος, αλλά υπάρχουν και άλλοι δικοί μας στο εξωτερικό που επίσης πραγματοποίησαν εξαιρετικές σεζόν και την ίδια στιγμή αποτελούν και εξαιρετικές και έτοιμες σε νεαρή ηλικία περιπτώσεις για τις ομάδες μας.
Μια από αυτές και ο 20χρονος διεθνής Κύπριος επιθετικός Παναγιώτης Λουκά με προϋπηρεσία στην Ιταλία και γεμάτες σεζόν σε Σλοβακία και Βουλγαρία. Για να τον επιλέξει η Αταλάντα σε πολύ νεαρή ηλικία (πέρασε από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ), πάει να πει ότι κάτι είδε σε αυτόν, ενώ έπαιξε επίσης και στην Παλέρμο. O αρχηγός όλων των Εθνικών ομάδων U15, U17, U19, U21 κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος καθώς είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με την Αταλάντα αλλά βρέθηκε η χρυσή τομή και ψάχνει τον επόμενο του σταθμό μετά από μια σεζόν με 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας με την φανέλα της Τσάρκο Σέλο.
Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον υψηλόσωμο κεντρικό επιθετικό ο οποίος μας μίλησε για το μέλλον του.
Είσαι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία σου; «Βέβαια είμαι ευχαριστημένος. Πήρα αρκετές εμπειρίες στις πιο μικρές ηλικίες σε  μια χώρα όπως η Ιταλία και έδειξα και σε ανδρικό επίπεδο ότι μπορώ να ανταπεξέλθω καθώς προέρχομαι από μια γεμάτη σεζόν στην Βουλγαρία. Οι εμπειρίες αυτές που αποκόμισα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την συνέχεια».
Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου; Έχεις προτάσεις; «Ναι έχω κάποιες προτάσεις ενώπιον μου και εφόσον τις αξιολογήσω θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη επιλογή».
Έχεις προτάσεις και από την Κύπρο; «Ναι έχω κάποιες προτάσεις από την Κύπρο αλλά δεν θέλω να επεκταθώ για την ώρα».
Θέλεις να επιστρέψεις στην Κύπρο; «Αν βρεθεί κάτι καλό γιατί όχι. Και όταν λέω κάτι καλό, μια ομάδα με πλάνο, με προοπτική με υγιή κατάσταση, να με γεμίζει και οι στόχοι μου να συνάδουν με τους δικούς της».
Νιώθεις έτοιμος να επιστρέψεις και να αγωνιστείς σε μια ομάδα του λεγόμενου big6 της Κύπρου; «Πιστεύω ότι μπορώ, νιώθω έτοιμος. Με βάση τις εμπειρίες μου νιώθω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Είναι τεράστια η διαφορά του ανδρικού από τις μικρές ηλικίες αλλά όταν έπαιξα σε ανδρικό δεν μου πήρε χρόνο να προσαρμοστώ. Στην Κύπρο θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο το πρωτάθλημα από το Βουλγάρικο στο οποίο αγωνιζόμουν όχι από πλευράς ποιότητας αλλά παίζουν πιο ανοικτά οι ομάδες και αυτό με βολεύει. Στην Κύπρο σαφέστατα και είναι πιο ποιοτικό το πρωτάθλημα».
Θα ήθελες να παίξεις ξανά στις δύο ομάδες από τις οποίες πέρασες στην Κύπρο ΑΠΟΕΛ ή ΑΕΚ; Είναι και δύο ομάδες που χτίζονται για να επιστρέψουν σε πρωταγωνιστική πορεία: «Βέβαια, είναι δύο τεράστιες ομάδες, ξέρω και τα κατατόπια» (γέλια).

Χρίστος Χρίστου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ