Το έδειχνε ο Ηλίας, αλλά μόνο ο Κίκης το κατάλαβε… – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Το έδειχνε ο Ηλίας, αλλά μόνο ο Κίκης το κατάλαβε…
Α' Κατηγορία

Το έδειχνε ο Ηλίας, αλλά μόνο ο Κίκης το κατάλαβε…

Θυμάμαι τον Ηλία Χαραλάμπους, όταν ανακοινώθηκε μέλος του προπονητικού επιτελείου της ΑΕΚ.
Δίπλα στον Ιμανόλ Ιδιάκεθ (αρχικά) και στη συνέχεια μαζί με τον Άντονι Ιραόλα. Όταν η ΑΕΚ πήγε με τον Ιραόλα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ο Ιραόλα , είχε εμπιστευθεί στον Ηλία, την παρακολούθηση των αντίπαλων.
Με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έδειχνε από τότε, ότι είχε το ταλέντο, να παρακολουθεί και να αξιολογεί σωστά τις άλλες ομάδες. Σημαντικό πλεονέκτημα, για ένα υποψήφιο προπονητή.
Το έδειχνε. Ότι μία μέρα θα γινόταν κανονικός προπονητής. Τον εμπιστεύθηκε (πρώτη) η ΑΕΚ. Χωρίς όμως να δείξει υπομονή. Προτίμησε να τον αντικαταστήσει με τον Νταβίντ Κανέδα, με τα γνωστά όμως αποτυχημένα αποτελέσματα.
Ο Ηλίας, είναι αλήθεια, ότι πληγώθηκε τότε. Είχε πιστέψει πως μπορούσε να σηκώσει το βάρος στον πάγκο της ΑΕΚ. Διαφορετική ήταν όμως η απόφαση και η άποψη της διοίκησης και του τότε τεχνικού διευθυντή Άρναλ Κόντε.
Απογοητευμένος ο Ηλίας. Δεν έκανε όμως κανένα βιαστικό βήμα. Τουναντίον. Με υπομονή και εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του, προτίμησε να ακολουθήσει τον Χρίστο Κόντη για λίγους μήνες στα Αραβικά Εμιράτα και ακολούθως επιστροφή στην Κύπρο.
Η πρώτη πρόταση, δεν άργησε. Το τηλεφώνημα από τον Κίκη Φιλίππου ήταν αρκούντως δελεαστικό για τον Ηλία. Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας έβλεπε την ομάδα του να ήταν το φαβορί για τον υποβιβασμό και πρότεινε στον Ηλία να την αναλάβει και μάλιστα του είπε ότι το συμβόλαιο του θα ήταν για ενάμιση χρόνου.
Αυτό και αν…δελέασε τον Κύπριο προπονητή. Διαπίστωσε ότι ο Κίκης, ήθελε να επενδύσει στο πρόσωπο του ακόμα και αν η ομάδα έπεφτε κατηγορία.
Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 ανακοινώνεται η συνεργασία. Κάτω από πολλά προβλήματα. Από τη μία η 14η θέση στη βαθμολογία, από την άλλη τα μαζεμένα προβλήματα κορωνοϊού, όμως η πίστη, η θέληση και το προπονητικό ταλέντο του Ηλία Χαραλάμπους, νίκησαν κάθε αντιξοότητα.
Θυμάμαι, όταν μίλησα με τον Ηλία και του είπε, πως αν σωθεί ο Εθνικός, θα είναι σαν να πάρει πρωτάθλημα. Και μου απαντούσε πάντα. Με τη βοήθεια του θεού ( είναι βαθιά θρησκευόμενος) όλα μπορούν να γίνουν.
Παράλληλα, εκθείαζε τις συνθήκες που βρήκε στο Δασάκι Άχνας. Με την τέλεια οργάνωση και τις πολύ καλές σχέσεις που κυριαρχούσαν.
Τα γεγονότα, δικαίωσαν τόσο τον Ηλία, όσο και τον Κίκη. Ο πρώτος έβαλε τη σφραγίδα του για να παραδεχτεί όλη η φίλαθλη Κύπρος, ότι ο Εθνικός έπαιζε την καλύτερη μπάλα στο β΄γκρουπ και ο πρόεδρος δίνοντας του ότι ήθελε για να κάνει καλύτερη την ομάδα.
Σήμερα, όλοι εκθειάζουν τον Εθνικό Άχνας του Ηλία Χαραλάμπους, του Κίκη Φιλίππου και όλων των άλλων αθέατων πρωταγωνιστών.

Το επόμενο προπονητικό βήμα του Ηλία, θα τον βρει ξανά στο Δασάκι Άχνας. Το ξέρει και ο ίδιος. Ότι τα δύσκολα έπονται. Μόνο με σωστή από μέρους του διαχείριση θα καταφέρει να ενισχύσει την προπονητική του δυναμική.
Στη σωστή διαχείριση, δεν περιλαμβάνεται μόνο η οργάνωση του νέου Εθνικού Άχνας, αλλά και η εκ μέρους του διατήρησης της ταπεινότητας αλλά και της σκληρής δουλειάς.
Σε αυτούς τους τομείς, εμπιστεύομαι 100% τον Κύπριο κόουτς και περιμένω ότι θα τους υλοποιήσει στον απόλυτο βαθμό.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ