Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Υποχρεωμένοι…να τη σώσουν οι ΕΝΩΣΙΤΕΣ!
Α' Κατηγορία

Υποχρεωμένοι…να τη σώσουν οι ΕΝΩΣΙΤΕΣ!

Fonbet Powers you up! Πάρε το Powerbank σου τώρα!

Ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Α΄κατηγορίας, χωρίς την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, δεν συνάδει.
Αυτό το λέει η ιστορία, αυτό το επιβεβαιώνει και ο κάθε σωστός ποδοσφαιρικός αναλυτής. Και δεν το γράφω, επειδή η ΕΝΠ μας έχει συνηθίσει να κατακτά τίτλους στο ποδόσφαιρο και δη στην α΄κατηγορία. Παρά μόνο επειδή έχω συνηθίσει εγώ και όλοι οι άλλοι της εποχής μου αλλά και παλαιότεροι και νεότεροι να παρακολουθώ αυτή την ομάδα σε αυτό το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.
Μπορεί κάποιος, όπως μπορώ και εγώ να αναλύσω και να βρω τα βασικά αίτια που έφεραν την παρακμή της άλλοτε κραταιάς ποδοσφαιρικής ΕΝΠ, δεν εξυπηρετεί σήμερα οτιδήποτε η όποια τέτοια ανάλυση.
Άλλωστε, μετά χριστό προφήτης δεν μου αρμόζει να είμαι, ούτε και το επιθυμώ. Πόσο μάλλον για μία ποδοσφαιρική ομάδα, το ρεπορτάζ της οποίας δεν το κατέχω, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεσαι και πολλά για να καταλάβεις και να μαντέψεις, τι οδήγησε στον υποβιβασμό (2η φορά σε τρία χρόνια) της.
Είμαι βέβαιος, ότι κλαίνε για την κατάσταση της ομάδας τους, όσοι πονάνε και αγαπάνε την ΕΝΠ. Και δεν είναι λίγοι. Αυτοί λοιπόν, έχουν από τώρα, την υποχρέωση να δουν την επόμενη μέρα.
Να αφήσουν κατά μέρος την όποια κριτική και να ασχοληθούν με το πως σώζεται η αγαπημένη τους ομάδα. Το πιο εύκολο πράγμα, είναι να επισύρουν την ευθύνη σε όσους κατείχαν διοικητικά πόστα, σε προπονητές και σε παίκτες.
Το πιο δύσκολο αλλά και πιο σωστό, είναι η γενικότερη αυτοκριτική που θα οδηγήσει σε ήρεμες, νηφάλιες και αποτελεσματικές αποφάσεις.
Είμαι βέβαιος ότι η ΕΝΠ θα επιστρέψει στην α΄κατηγορία. Έχει όμως σημασία να επιστρέψει σοφότερη και όχι απλά να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο ανόδου.
Αυτό το έκανε και την προηγούμενη φορά, όμως απέδειξε πως δεν έμαθε από τα λάθη της. Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση ένας δεύτερος υποβιβασμός στην 3ετία, χωρίς μάλιστα να υπολογίζεται η περσινή σεζόν.
Οι Παραλιμνίτες και πιο σωστά οι ΕΝΩΙΣΤΕΣ οφείλουν και πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης για την ποδοσφαιρική τους ομάδα.
Εμείς παρόλο ότι κατοικούμε και ζούμε στη Λευκωσία, θέλουμε και το εννοώ, την παλιά ΕΝΠ. Εκείνη την σφριγηλή ομάδα στο γήπεδο. Εκείνη την ΕΝΠ στην οποία ήθελαν να αγωνίζονται όλοι οι καλοί παίκτες. Λόγω του ότι ενέπνεε αγωνιστική αλλά και οικονομική σιγουριά.
Θέληση να υπάρχει φίλοι ΕΝΩΣΙΤΕΣ και όλα γίνονται…

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ