Ο Απολλωνίστας και ο ΑΠΟΕΛίστας Γιώργος Μερκής… – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ο Απολλωνίστας και ο ΑΠΟΕΛίστας Γιώργος Μερκής…
Α' Κατηγορία

Ο Απολλωνίστας και ο ΑΠΟΕΛίστας Γιώργος Μερκής…

Παθιασμένος Απολλωνίστας, παιδί της Δυτικής.
Φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας.
«Ανεπιθύμητος» παίκτης από αντίπαλους φιλάθλους.
Όταν έφυγε από τον Απόλλωνα, τον χαρακτήρισαν «τρελό».
Όταν ανακοινώθηκε από το ΑΠΟΕΛ, ελάχιστοι τον πίστευαν.
Κάποιοι ΑΠΟΕΛίστες μάλιστα είχαν εναντιωθεί στη μεταγραφή του.
Μέχρι που τους ανάγκασε να τον αγαπήσουν και να τον αποθεώσουν.
Στον Αρχάγγελο, έγινε ηγετική μορφή, έγινε και εκ των αρχηγών.
Κάποια γεγονότα που συνάδουν με την τεράστια ποδοσφαιρική καριέρα του Γιώργου Μερκή. Γιατί, όντως έκανε τεράστια καριέρα. Με φοβερές επιδόσεις στον Απόλλωνα στην καλύτερη του ηλικία αλλά και με σπουδαίες επιδόσεις στο ΑΠΟΕΛ, σε προχωρημένη πλην όμως παραγωγική όπως αποδείχθηκε ποδοσφαιρική ηλικία.


Λάτρεψε τον Απόλλωνα που ήταν η πρώτου μεγάλη ποδοσφαιρική αγάπη. Έβγαζε αστείρευτο πάθος στο γήπεδο, με τη γαλάζια φανέλα. Ξεχώριζε μέσα στο γήπεδο με τα προσόντα του αλλά και με την ικανότητα να ηγείται όλης της ομάδας.
Στη συνέχεια, αγάπησε το ΑΠΟΕΛ. Δεν δίστασε να πανηγυρίσει έντονα τις επιτυχίες από τα πρώτα του παιχνίδια. Συνδέθηκε ιδιαίτερα με τη νέα του ομάδα και όσο περνούσε ο χρόνος επιβεβαίωνε πόσο σωστή ήταν η επιλογή που έκανε τον Ιανουάριο του 2016 να αφήσει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον Απόλλωνα και να ρισκάρει να πάει στο ΑΠΟΕΛ.
Τότε βέβαια, είχε για μεγάλο συμπαραστάτη τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο οποίος όταν έμαθε ότι υπάρχει προοπτική να γίνει τέτοια μεταγραφή, έδωσε αμέσως τη συγκατάθεση του.
Ο Μερκής με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, έχω την άποψη ότι έπαιξε το πιο ώριμο ποδόσφαιρο στην καριέρα του. Παραγωγικό ποδόσφαιρο, σαφώς και έπαιξε στον Απόλλωνα, αλλά στην επόμενη του ομάδα συνδύασε και την ωριμότητα.
Παράλληλα, ηρέμησε και απέφυγε να συγκρουστεί με αντίπαλους, κάτι που τον ανέδειξε πιο κερδισμένο.
Σεβάστηκε 100% τον Απόλλωνα, όσες φορές βρέθηκε αντίπαλος. Πανηγύρισε νίκες σε βάρος της παλιάς του ομάδας, αλλά με τον απόλυτο σεβασμό.
Η καριέρα του γέμισε από τίτλους με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Τα τέσσερα στη σειρά πρωταθλήματα ήταν το αποκορύφωμα. Όπως και η συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αν επιχειρήσει κάποιος να αξιολογήσει την καριέρα σαν Απολλωνίστας αρχικά και στη συνέχεια σαν ΑΠΟΕΛίστας, οδηγείται στο εξής συμπέρασμα. Ήταν ένας κεντρικός αμυντικός πολυτελείας. Δηλαδή, με σπουδαία μαρκαρίσματα με ηγετικά προσόντα και με ικανότητα να σκοράρει σαν σέντερ φορ!
Ακόμα και αν η τελευταία του σεζόν, έτυχε να είναι η χειρότερη για το ΑΠΟΕΛ, δεν αλλάζει οτιδήποτε.
Ο Μερκής του Απόλλωνα, ο Μερκής του ΑΠΟΕΛ, συν επίσης ο ,Μερκής της Εθνικής θα είναι σημείο αναφοράς για τους φιλάθλους που τον έβλεπαν να αγωνίζεται.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ