Οι «ελληνικές καλένδες» και ο πρώην…νταής της ΚΟΕ! – Balla.com.cy
Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Οι «ελληνικές καλένδες» και ο πρώην…νταής της ΚΟΕ!
Α' Κατηγορία

Οι «ελληνικές καλένδες» και ο πρώην…νταής της ΚΟΕ!

Η είδηση για την γνωστή καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου, λέει το εξής και ουσιαστικά παραπέμπει την υπόθεση «στις ελληνικές καλένδες».
Σύμφωνα με την ερμηνεία, όταν γράφουμε πως ένα θέμα πάει «στις ελληνικές καλένδες», εννοούμε ότι δεν πρόκειται να ρυθμιστεί ποτέ.
Αναλυτικά, πως έχει εξελιχθεί το θέμα της Άντρης Ελευθερίου που ενώ αρχικά φάνηκε να ήταν μία ξεκάθαρη καταγγελία με συγκεκριμένο κατηγορούμενο, παίρνει πλέον άλλη τροπή και μορφή για τον εξής λόγο.
Νομικό κώλυμα ανατρέπει τα δεδομένα στην υπόθεση της σκοπεύτριας μας Άντρης Ελευθερίου και ως εκ τούτου δε μπορεί να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, που άνοιξε στην Κύπρο το δρόμο για σωρεία άλλων καταγγελιών.
Υπενθυμίζεται ότι τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και διερευνήθηκαν, διαπράχθηκαν στο εξωτερικό.
Η Ελευθερίου όπως είναι γνωστό είχε καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση από πρώην παράγοντα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, προ ετών στο εξωτερικό.
Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να προχωρήσει η εκδίκαση της υπόθεσης, είναι ότι η σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη η αθλήτρια μας, έγινε εκτός Κύπρου και σύμφωνα με τους νόμους στην χώρα μας, δεν έχει το δικαίωμα το Κυπριακό δικαστήριο να αναλάβει την εκδίκαση υπόθεσης που δεν διαδραματίστηκε εντός της χώρας μας.
Έτσι λοιπόν, ο κατηγορούμενος που είναι όχι απλά γνωστός, παρά μόνο πασίγνωστος δεν κινδυνεύει να υποστεί καμία απολύτως συνέπεια.
Επειδή ο πρώην μεγάλος παράγοντας της ΚΟΕ, έδρασε ανενόχλητος και έκανε…τον μάγκα εκτός εδάφους δικαιούται να κυκλοφορεί ελεύθερος στηριζόμενος σε ένα νόμο που επιτρέπει στον καθένα να κάνει ότι…γουστάρει εκτός Κυπριακής Δημοκρατίας .
Ότι ακριβώς έκανε ο πρώην…νταής της ΚΟΕ στον οποίο απευθύνουμε τα εξής ερωτήματα μετά την έκβαση της σε βάρος της υπόθεσης.
1. Αισθάνεσαι δικαιωμένος που δεν θα δικαστείς για μία καταγγελία που όλοι είχαν πει και είχαν συμφωνήσει ότι στοιχειοθετείται;
2.Αισθάνεσαι (έστω) την ανάγκη να απολογηθείς ακόμα με ένα τηλεφώνημα προς το θύμα της σεξουαλικής σου παρενόχλησης;

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ