Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ο Ολυμπιακός του Χριστόφορου Τορναρίτη…
Α' Κατηγορία

Ο Ολυμπιακός του Χριστόφορου Τορναρίτη…

Μπορεί να τον λένε και να τον λέμε τρελό και απρόβλεπτο. Μπορεί να παρασύρει με κάποιες ενέργειες ή και δηλώσεις του.
Μπορεί, μπορεί, μπορεί. Τι έχει όμως στο ενεργητικό του σαν ο ισχυρός διοικητικός παράγοντας του Ολυμπιακού Λευκωσίας;
Σαφέστατα την αγωνιστική εκτόξευση της ποδοσφαιρικής ομάδας και συγχρόνως το οικονομικό της νοικοκύρεμα.
Η 2η θητεία του στο ιστορικό σωματείο είναι πολύ πιο αποδοτική από την πρώτη φορά.
Τότε παρασύρθηκε στην ανεξέλεγκτη οικονομική σπατάλη. Δεν ήταν λίγοι όσοι θησαύρισαν από τον Χριστόφορο. Ήταν συνάμα και πολλοί εκείνοι που ξέχασαν νωρίς πόσα κέρδισαν (σε χρήμα) από τον Τορναρίτη. Η επιστροφή του στα διοικητικά, τον βρήκε σοφότερο. Στην περσινή σεζόν έφτιαξε αξιόλογη ομάδα. Στην φετινή ακόμα καλύτερη. Και με λιγότερα χρήματα.
Μέσα στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός, έχω την άποψη ότι μετά την πρωταθλήτρια Ομόνοια και την πολύ καλή ομάδα της ΑΕΛ, αυτός είναι η επόμενη καλύτερη. Το αποτυπώνουν τα αποτελέσματα. Το επιβεβαιώνει ο καθένας που ξέρει να αξιολογεί σωστά το ποδόσφαιρο.
Πήγε στον τελικό με τρόπο εντυπωσιακό. Πάει το Σάββατο 15 Μαΐου να διεκδικήσει το τρόπαιο με τις ίδιες πιθανότητες με την Ανόρθωση. Δικαιούται ο κάθε Ολυμπιακός οπαδός να καμαρώνει την ομάδα του. Δικαιούται παράλληλα να λέει τα καλύτερα για την άψογη λειτουργία και την σωστή διαχείριση στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Πλην της λανθασμένης επιλογής του Λεωνίδα Βόκολου όλα οι άλλες αποφάσεις ήταν ολόσωστες.
Κόντρα στην απρόσμενη φυγή του Γιάννη Πετράκη, κόντρα στον κορωνοϊό που ταλαιπώρησε την ομάδα, βρέθηκαν οι λύσεις. Ο Τορναρίτης και οι στενοί του συνεργάτες, δικαιούνται να νιώθουν περήφανοι και δικαιωμένοι.
Ο σημερινός Ολυμπιακός και ανεξάρτητα τι θα γίνει στον τελικό, είναι ομάδα με σημαντική αξία. Ολόκληρη η βασική του 11άδα ίσως να είναι ευσεβής μεταγραφικός στόχος όλων των μεγάλων ομάδων. Δεν θυμάμαι πότε κυριάρχησε ξανά αυτό το σκηνικό. Συμβαίνει όμως σήμερα με τον Τορναρίτη να μπορεί να λέει ότι αυτός ο Ολυμπιακός είναι δικός του.
Και εξηγούμαι το γιατί. Αν δεν δημιουργούσε την οικονομική ασφάλεια δεν θα ήταν εφικτός προορισμός για κανένα ποδοσφαιριστή. Έπαιξε μεγάλο ρόλο το οικονομικό νοικοκύρεμα με την υπογραφή του Χριστόφορου για να έρθουν σπουδαίοι και ταλαντούχοι παίκτες.
Αν μάλιστα καταφέρει να βγει στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός, ίσως να αλλάξει πλήρως η εικόνα και η πορεία της ομάδας στη σεζόν 2021-22.
Ακόμα και να μην βγει όμως, είναι τόσο πολύ υγιής η κατάσταση στην ομάδα που εγγυάται ένα ευοίωνο μέλλον.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ