Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Ποιος…να τους αδικήσει και ποιος να τους σταματήσει;
Α' Κατηγορία

Ποιος…να τους αδικήσει και ποιος να τους σταματήσει;

Η λάθος απόφαση να μην επιτραπεί προσέλευση φιλάθλων της Ομόνοιας στον αγώνα με τον Απόλλωνα, φέρνει στο μυαλό μου τον φόβο πιθανών ενεργειών οι οποίες ενδεχομένως να δημιουργήσουν μεγαλύτερα προβλήματα.
Θα εξηγήσω στη συνέχεια τι εννοώ. Πριν όμως, νιώθω την ανάγκη να αιτιολογήσω την άποψη που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα μας, χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση για τον κόσμο αλλά και για την πρωταθλήτρια ομάδα της Ομόνοιας.
Καταρχήν, ο αγώνας με τον Απόλλωνα, δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία, ώστε να επηρεάσει την αντίπαλη ή όποια άλλη ομάδα και γενικότερα να επηρεάσει την διεξαγωγή και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.
Σαφώς και αν κρινόταν ο πρωταθλητής, δεν θα συμφωνούσα με την προσέλευση κόσμου, όπως δεν υπήρξε προσέλευση προηγουμένως.
Εν όψει όμως ότι η πρωταθλήτρια ομάδα, έχει αναδειχθεί έπρεπε να καθοδηγούσε διαφορετικά, την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου της Υγείας.
Το πιο τρανταχτό όμως παράδειγμα και το οποίο ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ το αρμόδιο υπουργείο να ανοίξει τις κερκίδες για τους Ομονοιάτες φιλάθλους, είναι η απόφαση που προηγήθηκε για τον τελικό κυπέλλου.
Επικροτήσαμε το υπουργείο γιατί άναψε πράσινο να διεξαχθεί με κόσμο ο τελικός. Και τώρα κακίζουμε την διαφορετική του πολιτική. Την Δευτέρα το βράδυ, κύριε υπουργέ, οι καφετέριες (ανοικτού χώρου) θα φιλοξενήσουν κόσμο.
Τα εστιατόρια και οι λοιποί χώροι εστίασης, το ίδιο θα κάνουν. Αφού λοιπόν κρίνατε ότι το Σάββατο 15 Μαΐου δεν δημιουργείται πρόβλημα με την προσέλευση στο ΓΣΠ 3.420 φιλάθλων τι αλλάζει αν ανοίγατε τις κερκίδες για τον ίδιο αριθμό φιλάθλων στο ίδιο γήπεδο την Δευτέρα Μαΐου.
Βασικά τίποτε δεν αλλάζει. Εκτός από την μεροληπτική σας απόφαση που ο θεός να βάλει το χέρι του να μην προκαλέσει ανυπολόγιστα προβλήματα.
Η αντίδραση των Ομονοιατών φιλάθλων, σαφώς και δικαιολογείται. Αισθάνονται ότι τους είδε με διαφορετικό φακό το υπουργείο. Και ποιος μπορεί να τους αδικήσει; Κανένας.
Ποιος όμως θα τους σταματήσει τώρα; Όποια μέτρα και να λάβει η αστυνομία, δεν θεωρώ ότι θα περιορίσει την επιθυμία τους να μαζευτούν έστω και έξω από το ΓΣΠ και να αντιδράσουν μεταξύ άλλων για την στέρηση του ίδιου δικαιώματος που έχουν οι φίλαθλοι της Ανόρθωσης και του Ολυμπιακού.

Ενώ θα μπορούσε με διαφορετική απόφαση (η οποία θα ήταν και σωστή) να υποχρεώσει τους φίλους της Ομόνοιας, να πάνε πιο ψύχραιμοι και συνεργάσιμοι στο ΓΣΠ.
Ήταν πολύ απλό για όσους έλαβαν την λάθος απόφαση να «παίξουν» έστω με την ψυχολογία αλλά και με τη λογική.
Δεν το έκαναν όμως. Για ποιο λόγο; Ο καθένας δικαιούται να αναλύει όπως θέλει το STOP προς τους Ομονοιάτες φιλάθλους.
Εγώ καταγράφω την απόλυτη μου διαφωνία και εύχομαι, όπως αποφευχθούν τα χειρότερα τη Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή του ΓΣΠ.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ