Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Συναυλία με 5.000 άτομα, δίχως μέτρα με τις «ευλογίες» των επιστημόνων!
Α' Κατηγορία

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Συναυλία με 5.000 άτομα, δίχως μέτρα με τις «ευλογίες» των επιστημόνων!

Μια μεγάλη συναυλία με σχεδόν 5.000 χιλιάδες θεατές πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρα των Beatles, το Λίβερπουλ, με στόχο να διαπιστωθεί αν και πώς διασπείρεται ο κορωνοϊός σε τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο περίπου 5.000 άνθρωποι πέταξαν τις μάσκες τους και δεν τήρησαν τις αποστάσεις με τις «ευλογίες» των επιστημόνων. Ήταν οι θεατές σε μια υπαίθρια συναυλία που είχαν όλοι τους υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κορονοϊό, βγήκαν αρνητικοί και δεσμεύτηκαν ότι θα ξανακάνουν το τεστ σε πέντε ημέρες.

Ποιος είναι ο στόχος του πειράματος 

Τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιηθούν από το ειδικό Πρόγραμμα Ερευνών Εκδηλώσεων της βρετανικής κυβέρνησης, στόχος του οποίου είναι να κατανοήσουν οι επιστήμονες πώς το πλήθος συμβάλλει στη διάδοση του ιού.
Ασφαλώς, οι νέοι που διασκέδαζαν χορεύοντας στις πύλες του Σέφτον Παρκ δεν είχαν καθόλου στο νου τους την επιστημονική πλευρά της εκδήλωσης. «Είναι τόσο ωραία, είναι φανταστικά… Πέρασε πολύς καιρός…» σχολίασε η 19χρονη φοιτήτρια Μέγκαν Μπάτλερ.
Ο Μέλβιν Μπεν, ο διευθυντής του Festival Republic, είπε ότι ελπίζει πως αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επανέναρξη των υπαίθριων εκδηλώσεων που κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού εξαφανίστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ