Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Η ομάδα που…πήγε διαβάθμιση! (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ  ΕΥΘΥΝΕΣ)
Α' Κατηγορία

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Η ομάδα που…πήγε διαβάθμιση! (ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ)

Αν είναι μία ομάδα που έχει υποβιβαστεί με τα λάθη και τις παραλείψεις, είναι αναμφίβολα αυτή η ομάδα που διαχειρίζεται την Κυπριακή διαιτησία και για του λόγου το αληθές, ο τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί στην τρέχουσα σεζόν τους διαιτητές στον κατάλογο της α΄κατηγορίας.


Από τον Μπερτράντ Λαγέκ, ο οποίος τα…βρόντηξε και έφυγε τον περασμένο Δεκέμβριο για τους γνωστούς-άγνωστους λόγους, από τον Μίρολαντ Μάζιτς, ο οποίος έχει την ευθύνη τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από τον Μιχάλη Κουκουλάκη, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη να μάθει στους διαιτητές μας τον χειρισμό του VAR, από τον Κώστα Θεοδότου που είναι γνωστό ότι κατέχει το δικό του πόστο και είναι από τους συμβούλους της ΚΟΠ για θέματα διαιτησίας, όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για τον 100% λανθασμένο τρόπο με τον οποίο γίνεται (ειδικά φέτος) η διαχείριση των Κυπρίων διαιτητών.


ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ: Πως είναι δυνατόν ένας διαιτητής π.χ ο Λούκας Σωτηρίου να έχει κάνει 31 διαιτησίες (μόνο σαν πρώτος διαιτητής στο πρωτάθλημα) από τις 33 αγωνιστικές; Προσέξτε όμως ποιο είναι το θέμα. Έχει αντοχές και δυνάμεις για τέτοιο απολογισμό; Είναι κάτι το πρωτόγνωρο και δεν συνέβηκε ποτέ σε κανένα Κύπριο διαιτητή.


Πάμε και στον Βασίλη Δημητρίου. Αυτός έκανε 29 διαιτησίες στις 33 αγωνιστικές. Και εδώ μιλάμε για εξωπραγματική επίδοση. Στον ίδιο παρονομαστή και ο Γιώργος Νικολάου με επίσης 29 συμμετοχές.
Σε κοντινή απόσταση με 25 συμμετοχές οι Χρυσοβαλάντης Θεουλή, Νικόλας Νεοκλέους και με 24 συμμετοχές ο Τιμόθεος Χριστοφή
.
Υπολογίστε επίσης, ότι σχεδόν όλοι οι πάνω διαιτητές πέρασαν το πρόβλημα υγείας που περνά όλη η ανθρωπότητα και είχαν κενό διάστημα που αν δεν το είχαν ίσως να τους όριζαν σε όλες τις αγωνιστικές!
Που καταλήγουμε; Ότι με αυτά τα στατιστικά έγινε λάθος οργάνωση ( από προηγουμένως) και ακολούθως λάθος διαχείριση.
ο ελλιπής κατάλογος ικανών διαιτητών της α΄κατηγορίας, έχει οδηγήσει στο σημερινό αποτέλεσμα.
Με ελάχιστους διαιτητές και αυτοί μάλιστα να είναι «κρουσμένοι» από την ένταση και την εβδομαδιαία τους συμμετοχή.

Υπολογίστε επίσης ( κύριε Κουκουλάκη) ότι οι ίδιοι διαιτητές, είναι κάθε βδομάδα και στο VAR, επειδή δεν φρόντισαν ούτε εδώ να εκπαιδεύσουν περισσότερους διαιτητές και ενώ μάλιστα (αρχικά) είχαν αποφασίσει να δώσουν άδεια για VAR και σε πρώην διαιτητές.
‘Έκαναν όμως κάποια μαθήματα και ακολούθως τους είπαν δεν τους χρειάζονται αφού θα μείνουν μόνο με τους εν ενεργεία διαιτητές.
Αυτό είναι το σκηνικό της διαιτησία μας. Για το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί κάποιος να χαίρεται αλλά να κτυπάει το κεφάλι στον τοίχο.
Αν μάλιστα, γίνει οικονομικός έλεγχος για τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν στη διαιτησία από το 2012 μέχρι σήμερα τότε τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν είναι πολλά, πλην όμως δεν…έπιασαν καθόλου τόπο.
Αν δηλαδή, χαιρόμαστε που έχουμε σήμερα το 2021 ένα κατάλογο 12 διαιτητών στην α΄κατηγορία και ο 12ος όμως (βλέπε Αναστάσης Αναστάση) να έχει μόλις 2 συμμετοχές, τότε νομίζω ότι μία αυτοκριτική και όχι μόνο, ίσως να βοηθήσει να αντιληφθούν οι αρμόδιοι το τεράστιο τους λάθος και κατά την άποψη μου, την αδράνεια που ξεχωρίζει την παρουσία τους στο χώρο της διαιτησίας.
Το…βόλεμα σε κάποιες θέσεις, έχει κυριολεκτικά ξεχωρίσει με τα έργα και ημέρες των κυρίων που κατέλαβαν τα σημαντικά διαιτητικά πόστα.

Μιχάλης Παπαγεωργίου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ