Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τη χρήση των cookie μας.

Μακρόν και Τζόνσον ενάντια στη European Super League!
Α' Κατηγορία

Μακρόν και Τζόνσον ενάντια στη European Super League!

Θέση κατά της European Super League πήραν λίγο πριν την ανακοίνωση, τελικά, της ίδρυσής της, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον!

Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτησε την απόφαση των γαλλικών ομάδων να μη συμμετάσχουν στη δημιουργία της κλειστής λίγκας, τονίζοντας: «Η προεδρία της Γαλλίας χαιρετίζει τη θέση των γαλλικών ομάδων να μην αποδεχθούν να συμμετάσχουν στην European Super League η οποία απειλεί τις αρχές της αλληλεγγύης και του αθλητικού πνεύματος.

Το γαλλικό κράτος θα υποστηρίξει όλα τα μέτρα που έλαβαν οι LFP, FFF, UEFA και FIFA για την προστασία της ακεραιότητας των εθνικών και ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων».

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με ανάρτησή του στο Twitter σχολίασε ότι είναι μία κίνηση που θα προκαλέσει ζημιά και τόνισε ότι οι ομάδες πρέπει να λογοδοτήσουν στους φιλάθλους και την κοινότητα του ποδοσφαίρου.

«Τα σχέδια για την European Super League θα ήταν πολύ ζημιογόνα για το ποδόσφαιρο και στηρίζουμε τις ποδοσφαιρικές Αρχές για να αναλάβουν δράση. Θα χτυπούσαν στην καρδιά του εγχώριου παιχνιδιού και θα ανησυχήσουν τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα. Οι εμπλεκόμενοι σύλλογοι πρέπει να απαντήσουν στους φιλάθλους τους και στην ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου πριν να κάνουν περαιτέρω βήματα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Πάντως, οι αντιδράσεις από πλευράς φιλάθλων, και των «12» και όλων των υπολοίπων, σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι σφοδρές. Στην Αγγλία, δε, μια βόλτα στο Twitter αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πως ο κόσμος «βράζει»…

Υπάρχει, εξάλλου, μια φημολογία ότι η UEFA σκέφτεται να αναβάλει Champions League και Europa League μέχρι να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Οι εξελίξεις από σήμερα, σε κάθε περίπτωση, αναμένονται συνταρακτικές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ